Resultaten
do 11 mei 2023

Biergarten: stadstuin met festivalvibe

Wie verwacht dat het bij Biergarten vooral om bier draait, heeft het mis. De nieuwe ‘stadstuin’ op het Ketelhuisplein moet een plek worden waar iedereen zich thuis voelt. “Het is een centrale plek op Strijp-S waar je straks met je vriendengroep samenkomt”, voorspelt Anouk, mede-bedrijfsleider van Biergarten Eindhoven. 

Festivalvibe met een Berlijnse twist

Een laidback borrelplek met zon en muziek, dát is waar het Rotterdam van tien jaar geleden behoefte aan had. Oprichters Nikki en Roeland kwamen destijds met het idee om pullen bier te gaan verkopen in een toen nog rustige wijk, om zo mensen met elkaar te verbinden. Een simpel, spontaan idee dat leidde tot een inmiddels succesvol concept “Biergarten creëerde een soort festivalvibe, met een Berlijnse twist.” En dat succes vliegt nu over naar Brabant. “We herkennen diezelfde behoefte aan een fijne borrelplek in Eindhoven. Daarom is Strijp-S de perfecte plek voor de tweede vestiging van Biergarten”, vertelt Anouk.

Iedereen is welkom

Vanaf vrijdag 26 mei ga je naar deze nieuwe hotspot voor pullen bier, bar bites en lekkere deuntjes. Anouk: “Binnen is er plek voor 400 gasten, verspreid over twee verdiepingen. Buiten hebben we een ruim terras met een buitenbar. Elke vrijdag en zaterdag draaien onze resident dj’s. Later op de avondschuiven we de tafels en stoelen aan de kant om ruimte te maken voor de dansvloer. En het mooie aan Biergarten is: iedereen is welkom. Onze toiletten zijn genderneutraal en ook met een grote groep mag je altijd bij ons aankloppen.”

 

Mensen samenbrengen

Hoe onderscheidt Biergarten zich van andere horecaplekken op Strijp-S? “Door juist níet de focus te leggen op bier of eten. Onze filosofie is het samenbrengen van mensen. Een borrelplek, waar bier en eten een bijrol spelen”, antwoordt Anouk. Het nieuwe Biergarten wil in de toekomst graag samenwerken met andere ondernemers op Strijp-S. “En dat doen we nu al met Area51. Zij hebben het ontwerp van onze trap gemaakt! Maar ook met het Ketelhuis hopen we straks de samenwerking te vinden, bij evenementen op het plein”, legt Anouk uit.

Opening op 26 mei

Biergarten opent op vrijdag 26 mei voor het grote publiek. Wat kunnen we daarvan verwachten? Anouk: “Tijdens de opening gaat het vooral om gezellig samenkomen en mensen op een relaxte manier met ons laten kennismaken. Met een festivalsfeertje, lekker eten en drinken, en dansbare muziek. Reden genoeg dus om een kijkje te komen nemen!” Benieuwd naar het programma van de opening? Volg het Instagramaccount van Biergarten. Daar worden de dj’s bekendgemaakt en word je alvast opgewarmd voor de 26e.