Resultaten
di 08 nov 2022

Bakkie040 ook op Strijp-S

Bakkie040 is een koffiecorner die dak- en thuislozen de kans geeft om te re-integreren in de maatschappij. De sociale koffiezaak is gevestigd in een containerunit van Plug in City op Strijp-S. Het initiatief is een samenwerkingsproject van Stichting Springplank, Rotary Eeckaerde en woningcorporatie Trudo.

 

Een bakkie om de dakloosheid in Eindhoven te verlagen

Om de dakloosheid in Eindhoven te verlagen is het baristaproject Bakkie040 opgezet. Een project waarbij dak- en thuislozen een traject aangeboden krijgen. “Als kandidaten affiniteit hebben met horeca en/of sociale contacten kunnen ze bij Bakkie040 het werk leren”, vertelt Mounir Toub. Stichting Springplank heeft onder leiding van Mounir eerder een vestiging geopend aan de Boutenslaan in Eindhoven. In juni is de tweede vestiging op Strijp-S geopend. Vier barista's-in-opleiding krijgen de mogelijkheid om een woning te betreden in het Veemgebouw. Op deze manier combineren woningcorporatie Trudo en Stichting Sprinkplank werken en wonen. 

Vele handen maken licht werk

De koffiecorner Bakkie040 op Strijp-S is ontworpen door architectenbureau Bygg. Bij de uitvoering van het ontwerp hebben de kandidaten uit het traject ook een bijdrage geleverd. Bakkie040 is volledig gemaakt van gerecycled materiaal. De vloeren en wanden zijn bekleed met hout van een expositie in het Veemgebouw. Ook de keuken, de kastjes én de tafels en stoelen zijn van het overgebleven hout gemaakt. 

Chef Bakkie zet kandidaten in hun kracht

Voor de vestiging op Strijp-S is Chef Bakkie Tineke van Tiel aangesteld. Tineke heeft de nodige ervaring als barista en kok. Ze heeft de kaart samengesteld en gaat samen met de kandidaten aan de slag op Strijp-S. De kandidaten worden overal bij betrokken en Tineke helpt ze bij hun re-integratie. 

Wil je met eigen ogen zien hoe mooi het is geworden? Dan staat de koffie klaar bij Bakkie040!

- Adres: Leidingstraat 17a, 5617 AJ Eindhoven
- Website: www.bakkie040.nl
- Instagram: www.instagram.com/bakkie040/

alle foto's Ruud Balk