Resultaten
vr 17 sep 2021

Backbone Visuals and Concepts maakt superrealistische visualisaties

Backbone Visuals and Concepts maken artist Impressions, 3D visualisaties, vastgoed impressies en animaties op een superrealistische manier. Het werk onderscheidt zich door de natuurlijke lichtinval en het gedetailleerde materiaalgebruik. Ze werken in opdracht van projectontwikkelaars, architecten en ontwikkelende aannemers die in de ontwerpfase een gebouw willen visualiseren voor de verkoop of marketing. 

Het bedrijf verhuisde onlangs binnen het Klokgebouw naar een eigen, groot kantoor op de zevende verdieping waar het zich helemaal thuis voelt. “De sfeer van Strijp-S past goed bij ons, er is veel levendigheid en het is niet zo superstrak allemaal. Wij kunnen hier heel prettig werken als team en verwachten hier nog lang te blijven”, vertelt Ruby.

Realistische visualisaties

De visualisaties zijn vaak een combinatie van foto’s en een 3D-render, die ze over elkaar heen leggen en stukje voor beetje inkleuren en detailleren. “Ons werk is om ieder deel van een beeld zo realistisch mogelijk na te maken. De juiste materialen gebruiken, de belichting aanpassen. Het is een samenspel van onze creativiteit met de beschikbare technische middelen”, vertelt ondernemer Ruby van Deursen. 

Productvisualisaties

Het bedrijf doet ook productvisualisaties, bestaande of nieuwe producten. “Het voordeel is dat je realistische weergaves van producten in een echte setting kunt maken, zonder een hele opnamestudio in te richten. Bijvoorbeeld voor een leverancier van kachels, waarvoor wij visuals gemaakt hebben”, vertelt Ruby. De beelden van Backbone visuals worden gebruikt in brochures en online in marketinguitingen. “Met onze productvisualisaties is de opdrachtgever een stuk flexibeler én het is goedkoper dan fotografie. Het zijn voor ons hele leuke creatieve uitdagingen ook”, aldus Ruby.

Groei binnen Strijp-S

BBvisuals was al enkele jaren gevestigd op Strijp-S in een andere, kleinere ruimte in het Klokgebouw. Toen deze nieuwe ruimte vrij kwam aarzelden ze niet om de overstap te maken. “We hebben deze nieuwe ruimte echt helemaal naar onze eigen zin gemaakt en qua stijl en comfort op onze werkwijze aangepast”, vertelt ondernemer Ruby van Deursen. De ruimte is opgedeeld in een zone met werkplekken en een gedeelte met een bar en keuken, voor overleg en informele activiteiten. De bedrijvigheid op Strijp-S spreekt de mensen van Backbone erg aan, het vormt een van de redenen om in het gebied met plezier te werken. Ze maken graag gebruik van de horeca voor een lekkere afhaallunch en zien nog kansen voor meer mooie bedrijven in de plinten van de gebouwen.