Resultaten
wo 03 jun 2020

Avular maakt het implementeren van robotica laagdrempeliger voor bedrijven

Het bedrijf Avular is gevestigd te Strijp-T en helpt bedrijven om mobiele robots sneller en efficiënter in te zetten. Het jonge robotica bedrijf biedt een scala aan producten en diensten om bedrijven te ondersteunen die toekomst zien in robotisering.

Avular startte 6 jaar geleden vanuit de Technische Universiteit Eindhoven en is sinds kort gevestigd in gebouw TQ3 op Strijp-T. “Klanten raken geïnspireerd door de uitstraling van de gebouwen, omdat ze de energie voelen van de grote bedrijven als NXP, Philips en ASML die in dit gebied gegroeid zijn”, vertelt mede-oprichter en algemeen directeur Albert Maas.

Slimme inzet van drones en robots

Met de drones en robots van Avular kunnen bedrijven hun werkprocessen efficiënter en slimmer maken. In het begin werkte Avular alleen met drones, maar onlangs zijn ze uitgebreid naar mobiele robotica als geheel. “We bieden meerdere oplossingen om bedrijven te helpen, en kiezen in overleg met de klant steeds het beste middel voor hun specifieke toepassing”, vertelt Albert. Avular is opgebouwd uit vier pijlers van activiteiten. Met ‘The Essentials’ biedt het bedrijf componenten -ook wel ‘building blocks’ genoemd- waarmee technici zelf een mobiel robotplatform in elkaar kunnen zetten zonder uitgebreide programmeerkennis. Met ‘The Pioneers’ biedt Avular geassembleerde robotplatformen , welke vervolgens aangepast kunnen worden op basis van de wensen en vereisten van de klant. De Avular Services helpen klanten om snel de haalbaarheid van hun businesscase te toetsen en hiermee biedt Avular de mogelijkheid een custom robot volledig te laten bouwen door hun team. In de toekomst zullen ook ‘The Solutions’ het Avular portfolio uitbreiden; dit zullen kant-en-klare robots zijn.

Schoorsteen inspecteren met een drone

Een klant van Avular die schoorstenen betegelt, vroeg of een drone gebruikt zou kunnen worden om de binnenkant van een schoorsteen te inspecteren. Of de inzet van zo’n drone een verstandige investering is, kan Avular helpen onderzoeken door een testdrone te maken waarmee de opdrachtgever snel aan de slag kan gaan. “We helpen bedrijven zo om investeringsbeslissingen te nemen en verlagen de drempel om mobiele robots te implementeren bij bedrijven”, vertelt Albert. Zo is Avular ook bezig om een schoonmaakcobot (een cobot is een robot die functioneert in samenwerking met mensen) te ontwikkelen samen met een ander bedrijf in de regio. Avular brengt de techniek in om te detecteren of er mensen of objecten in de weg staan waar de robot dan rekening mee kan houden tijdens het schoonmaken.

Kas inspecteren met drone

Het team van Avular werkt momenteel samen met een startup uit Delft om een drone voor in een orchideeënkas te maken. De Delftse startup doet de inspectie van zo’n orchidee en Avular zorgt voor een autonoom vliegende drone met behulp van een navigatiesysteem van Avular. Avular biedt het hele pakket van diensten en producten rondom mobiele robots vanuit hun kantoor op Strijp-T, en dat is een bewuste keuze. “Doordat we alles zelf doen, kunnen we sneller iets nieuws integreren en kunnen we ervoor zorgen dat systemen en data altijd goed met elkaar communiceren”, vertelt Albert.

Strijp de juiste plek

“We zochten zo’n 2,5 jaar geleden nieuwe bedrijfsruimte. We werkten destijds in het voormalig Lighting Application Center op de Mathildelaan, wat we ontgroeiden. We hebben op verschillende locaties in de stad gekeken en uiteindelijk viel onze keuze op Strijp-T. Het is dichtbij het centrum, dichtbij de universiteit en goed bereikbaar voor onze klanten en medewerkers. Bovendien hangt er een prettige sfeer, die ons stimuleert in onze groeiplannen”, vertelt Albert over de keuze voor Strijp-T.

Vrije tijd op Strijp doorbrengen

Het team van Avular bestaat uit jonge mensen, de gemiddelde leeftijd is 28 jaar. In de pauze is het teamvaak op het prachtige dakterras van TQ te vinden en maandelijks vinden er game-nights plaats. Ook evenementen in samenwerkingen met andere partijen spelen zich af op het veelzijdige terrein van Strijp-T. “Ons jonge team gaat ook graag na werktijd met elkaar om, dat kan gemakkelijk en dichtbij bij de leuke horeca op Strijp.”, aldus Albert. Momenteel zoekt Avular nog meer goede engineers om het team te versterken. Het leuke aan werken bij Avular is het jonge en gepassioneerde team, je hebt veel vrijheid en je werkt multidisciplinair samen waardoor je erg veel van elkaar leert. “Het gaafste vind ik dat je werkt aan de toekomst; robots zijn volgens ons de toekomst”, aldus Albert.

Meer info via https://www.avular.com/

Meer info over de huidige vacatures https://www.avular.com/vacancies

Photography by Maarten van Apeldoorn