Resultaten
di 04 apr 2023

Atelier Aroha: must-visit voor maatwerk sieraden

Nu zit Atelier Aroha nog op Sectie-C, maar vanaf april is Leonie met haar maatwerk sieraden te bewonderen op de vierde etage van het Klokgebouw. Een locatie die goed past bij haar stijl: industrieel en alternatief. En dat vindt niet alleen zij: “Ik krijg regelmatig de vraag of Atelier Aroha op Strijp-S zit. Eindelijk kan ik die vraag beantwoorden met een dikke vette ‘ja’!”, glundert Leonie. 

100% op maat

Van trouwringen tot aan een ketting voor een dierbare. Met specifieke wensen voor een sieraad ben je bij Atelier Aroha aan het juiste adres: “Ik heb een eigen collectie, maar maak vooral ook graag sieraden in opdracht. Hiervoor ga ik met de klant in gesprek en vertaal ik zijn of haar wensen naar een sieraad op maat. Want een sieraad heeft eigenlijk altijd wel een verhaal en juist dat neem ik graag mee in mijn ontwerp. Zo wordt het nooit standaard”, legt Leonie uit.

Liefdevolle sieraden

“‘Aroha’ betekent liefde in het Maori. Toen ik achter de betekenis van dit woord kwam tijdens een reis in Nieuw-Zeeland moest en zou dit terugkomen in de naam van mijn bedrijf. Want in alles wat ik maak zit liefde”, vertelt Leonie. “Of het nou gaat om een sieraad om een dierbare te herdenken, een setje oorbellen voor je geliefde of een verlovingsring, het heeft uiteindelijk allemaal met liefde te maken.”

“Het lijkt me superleuk om mensen die op Strijp-S wonen of werken te ontmoeten. Dus kom vooral langs!”

Met de paplepel ingegoten

Ook in het ontstaan van Atelier Aroha speelt liefde een grote rol. Leonie: “Al toen ik heel jong was, kwam ik in aanraking met goud smeden. Mijn oma was goudsmid en ik keek altijd met haar mee. Zij heeft me het vak geleerd.” En dat is in haar eigen stijl deels terug te zien: “Mijn oma werkte veel met edelstenen. Ik merk dat dat ook steeds meer terugkomt in mijn eigen ontwerpen, dus daarin heb ik een stukje van haar stijl meegenomen.”

Een stap vooruit

Leonie vertoeft graag op Strijp-S: “De sfeer op Strijp-S is fijn en het aanbod is leuk. Ik neem er altijd graag vrienden en familie mee naartoe”, vertelt Leonie. De stap van Sectie-C naar Strijp-S ervaart ze dan ook als een stap vooruit. “Een deel van mijn klanten komt van verder weg. Nu mijn atelier straks gevestigd zit op Strijp-S kunnen ze van hun tripje naar Eindhoven ook meteen een dagje uit op Strijp-S maken. Met restaurants, winkels en een hotel om de hoek!”.