Resultaten
ma 16 jan 2023

Area51 is dé hotspot voor Urban Sports & Culture op Strijp-S

Sinds 2006 is Area51 gevestigd aan het Ketelhuisplein op Strijp-S. Area51 is een uniek indoor skatepark. Met een oppervlakte van maar liefst 3000m2 is het het grootste skatepark in de Benelux. Je kunt er terecht voor allerlei soorten Urban Sports, zoals BMX Freestyle, stuntsteppen, skateboarden, inline skaten, freerunning en tricking. Maar ook voor andere Urban disciplines, zoals dans, muziek en spoken word, ben je hier aan het juiste adres. Area51 is er voor een breed publiek: ervaren skaters en bmx’ers werken in de hal aan hun tricks, maar ook beginners kunnen hun hart ophalen in de mooie skatehal.    

Niets is te gek

Vooral jongeren zijn actief in de sporten die je bij Area51 kunt beoefenen, maar ook een ouder publiek is natuurlijk van harte welkom. Je kunt bij Area51 allerlei workshops volgen of een bedrijfsuitje organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een BMX-workshop of een skate-workshop. Recent is er zelfs een lunch georganiseerd ín het park. Tijdens de lunch reden de BMX-ers rondom de tafel. Niets is te gek bij Area51.

Kwartiermaker op Strijp-S

Area51 zorgde bij de komst op Strijp-S als kwartiermaker direct voor meer levendigheid. De locatie had in eerste instantie een sloopbestemming. Gelukkig bleef het skatepark behouden en kan het team, dat zich inmiddels echt gewaardeerd voelt, zich nu richten op de continuïteit van Area51. Er zijn niet veel van deze indoor locaties in Nederland. Andere partijen uit bijvoorbeeld Amsterdam komen kijken naar hoe het hier allemaal geregeld is. Eindhoven is hierin echt vooruitstrevend geweest.

Urban Culture

Area51 is niet alleen een hotspot voor Urban Sport, maar ook voor Urban Culture. Er zijn muziekstudio's en (graffiti) art te vinden, wat het een unieke ervaring maakt. Urban Culture is een breed begrip en Area51 is een thuis voor een divers publiek.

De sport en de cultuur zijn nog vrij jong, maar krijgen steeds meer aandacht. Dat BMX Freestyle en skateboarden nu olympische sporten zijn, draagt bij aan de groeiende interesse. Elke week ontvangt Area51 bezoekers uit heel Nederland, België, Duitsland en zelfs nog van veel verder weg. Ook de nationale teams uit Duitsland en Frankrijk komen naar Area51 om te trainen.

Bar Area 51

Bezoek Area51 voor een unieke ervaring

Wil jij een bezoek brengen aan Area51 of een uitdagend teamuitje organiseren? Kijk dan voor meer informatie op de website.