Resultaten
vr 18 feb 2022

Analoge foto’s weer terug op Strijp-S

Goed nadenken wat je precies op de foto wilt zetten. Rustig de juiste positie bepalen. Is er voldoende licht? Dan scherpstellen en zorgen dat het object stil staat en goed in beeld komt. En dan…KLIK. De foto is gemaakt. Als het rolletje vol is, breng je het naar de fotowinkel en laat je het ontwikkelen. Dan begint het spannende wachten. 

Bij het ophalen van de foto’s komt de grote verrassing. Is de foto goed geworden? In de Trudo Toren op Strijp-S opent vanaf januari 2022 de winkel en fotolaboratorium Analog Space waar mensen analoge foto’s kunnen laten ontwikkelen en camera’s kunnen kopen.

Analoge fotografie komt terug

Steeds meer mensen, ook jonge mensen die zijn opgegroeid met digitale fotografie, kunnen analoge fotografie waarderen. In Amsterdam zijn er bijvoorbeeld ongeveer vijf analoge fotografiewinkels. Oudere mensen vinden het leuk om weer ‘net als vroeger’ foto’s te kunnen maken en ontwikkelen, terwijl jonge mensen de aandacht waarmee een foto gemaakt wordt leuk vinden. “We zijn als hobby zelf begonnen om analoge foto’s te gaan ontwikkelen. We begonnen steeds meer analoge fotocamera’s op te kopen op marktplaats en kregen een groep fans om ons heen. Daarom besloten om van onze hobby ons werk te maken en een winkel en fotolab te openen”, vertelt een van de eigenaren Michael Czorniej.

Gat in de markt

In Eindhoven zat lange tijd geen ontwikkelstudio die zichzelf volledig toelegde op alle soorten analoge foto’s. Door de komst van Analog Space naar de Trudo Toren is er een centrale plek waar liefhebbers van analoge fotografie terecht kunnen. Analog Space verkoopt analoge fotocamera’s, fotorolletjes en heeft een darkroom waar foto’s ontwikkeld kunnen worden. “Mensen mogen hier ook zelf hun foto’s komen ontwikkelen. Bij ons kan je zelf speciale aanpassingen in de ontwikkeling maken waardoor het een echt bijzondere foto wordt”, vertelt Michael.

Strijp-S

Analog Space heeft een flinke groep fans opgebouwd die met analoge fotografie bezig zijn. De ondernemers achter Analog Space gingen op zoek naar een centrale plek in Eindhoven voor hun activiteiten. “Strijp-S is eigenlijk het tweede stadscentrum aan het worden, met veel hippe en creatieve bedrijven. Dat past goed bij ons, het ligt centraal en is tegelijk betaalbaar voor ons als startende ondernemers”, aldus Michael. Op dit moment heeft de winkel nog geen openingsevent gepland. “Iedereen is welkom om een keer langs te komen voor een kop koffie en te praten over onze passie voor fotografie”.

Analog Space

Trudo Toren
Leidingstraat 16
5617 AJ Eindhoven
https://analogspace.nl/
https://www.facebook.com/analogspace.ehv
https://www.instagram.com/analogspace.ehv/