Resultaten
vr 05 feb 2021

Ambachtelijke slagerij Reinders thuis op Strijp-S

Slagerij Reinders is nu enkele jaren gevestigd in Vershal Het Veem op Strijp-S en een vast onderdeel van de boodschappen van veel Eindhovenaren geworden. Ad Reinders vertelt met trots over het succes van de slagerij, in het creatieve hart van Eindhoven: ”We werken met kwalitatieve producten van leveranciers uit Eindhoven en omstreken, we maken bijna alles zelf en dat waarderen mensen”. Door de Coronacrisis ziet Ad dat mensen thuis uitgebreider koken en beter vlees willen eten.

Lokale producten

Het werken met lokale producten is voor de slagerij altijd het uitgangspunt geweest. Het varkensvlees komt bijvoorbeeld van de Heydehoeve uit Gerwen. “Behalve dat het van dichtbij komt, is het ook echt beter en lekkerder varkensvlees”, verteld Ad. Mensen waarderen een goed stuk vlees, zeker in deze tijd waarin mensen veel thuis zijn en niet uit eten kunnen.

Advies van de slager

Mensen zijn meer met eten bezig en vragen advies aan de slager over bereiding van vlees. “Klanten kijken online naar filmpjes hoe ze het beste vlees kunnen bereiden op hun dure keramische barbecues, zoals de Green Egg of Monoliths. Het mooie is dat duurder vlees niet altijd beter is, wij adviseren soms bewust een goedkoper stuk vlees als je daar betere resultaten mee krijgt op die barbecues”, vertelt Ad.

Stoofvlees, sukadelappen en grote stukken vlees verkopen momenteel heel goed. Producten met langdurige bereiding op lage temperaturen, dat is gewild momenteel. “Wij maken zoveel mogelijk producten zelf, bijvoorbeeld salades en vleeswaren maken wij op ambachtelijke wijze in eigen huis”, vertelt Ad. De producten van de slagerij zijn vaak net zo duur als in de supermarkt, maar dan een stuk hogere kwaliteit. Daar is de slagerij trots op.

Woensdag gehaktdag

Net als vroeger heeft Slagerij Reinders iedere woensdag gehaktdag: op woensdag krijg je 500 gram gehakt gratis als je 500 gram rundergehakt of gekruid gehakt koopt.