Resultaten
do 25 mrt 2021

Alex Malone helpt professionals flexibel en productief te werken

Alex Malone werkte als digitaal strateeg bij een bureau en merkte dat de gebruikelijke manier van werkenwerken tijdens kantooruren op een vaste locatie niet bij haar paste. Ze besloot ontslag te nemen en op zoek te gaan naar een flexibelere manier van werken, met meer vrijheid.

Vanaf dat moment werkt Alex ‘remote’ oftewel op afstand, ze werkt vanuit verschillende plekken op heel de wereld en runt op die manier twee bedrijven. Voor veel mensen is dit een droomscenario. Hoe is Alex in deze situatie gekomen en wat kunnen anderen ervan leren?

Mister Magpie

Alex zette in de afgelopen jaren meerdere bedrijven op waaronder Mister Magpie dat gevestigd is in de Apparatenfabriek. Mister Magpie is een bureau met een focus op personal branding en merkstrategie voor impactmakers. Alex is één van de oprichters en is vanuit verschillende locaties op de wereld op de achtergrond actief in dit bureau. “Het is een volledige remote team, dat wil zeggen dat iedereen werkt op de momenten en locaties waar ze het meest productief zijn”, aldus Alex. Door haar manier van werken en leven kreeg Alex veel vragen over hoe zij succesvol haar business runt terwijl ze zo’n vrije levensstijl heeft. Door de hoeveelheid vragen besloot ze een tweede bedrijf, Meetings in the Sun, op te zetten. Met dit online platform organiseert ze verschillende (online) events en workshops om anderen te helpen om ook remote werken te laten werken.

Productief werken

Als je remote werken wilt laten werken dan is er een belangrijke regel die je moet toepassen: werk wanneer je productief bent en stop met werken wanneer je niet productief bent. Dit roept natuurlijk allerlei vragen op: wanneer werk ik het meest productief? Op welk moment van de dag kan ik het meeste output leveren in zo min mogelijk tijd, en hoe deel ik de werkweek het meest optimaal in? “Dat zijn vragen die ik niet voor je kan beantwoorden, dit zul je zelf moeten gaan onderzoeken. Dat klinkt misschien als veel werk, maar het eindresultaat is dat je gegarandeerd meer gedaan gaat krijgen in minder tijd, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere dingen. Je zult meer balans en vrijheid voor jezelf creëren en een hoger rendement op je uren kunnen pakken, wat gelijk staat aan meer succes in je leven”, vertelt Alex.

Zelf ontdekte ze dat ze in de ochtend tussen 6:00 uur en 10:00 het meest productief is, en dat ze in de middag niet zo productief is. Maar in de avond dan weer wel een paar uur heel productief. “Ik ben gaan testen wat voor mij het beste werkt door te stoppen met mijn vaste werkritme en nieuwe dingen te gaan proberen. Ik ben daar jaren mee bezig geweest om dat te ontdekken, dat kan je niet zomaar even googlen, het is voor iedereen anders”, aldus Alex.

Buiten je comfort zone

Hoe kom je er achter wanneer je productief bent? Alex organiseert met Meetings in the Sun verschillende activiteiten om professionals (zowel ondernemers als managers en teams in vaste dienst) te begeleiden in tijd- en plaatsonafhankelijk werken. “Tijdens zo’n week neem je even afstand van je huidige situatie en kan je gaan ontdekken wat wel werkt en wat niet. Dat is een goede stap om vervolgens een nieuwe fase in te gaan als ondernemer, werknemer of manager”, vertelt Alex.

Helweek from home

Een van die weken is de effectieve Helweek from Home. Deelnemers gaan 7 dagen lang uitgedaagd worden om buiten hun comfort zone te stappen met als doel meer balans, meer vrijheid en meer werkgeluk te creëren. De grote vraag die beantwoord wordt is: tot wat ben jij in staat als je één week de beste versie van jezelf leeft? En welke gewoontes ga jij blijvend doorbreken om een ritme te creëren wat helemaal past bij jou? Het is een intense week  waarin je volgens een aantal regels  je gewoontes reset en je gefocust werkt aan specifieke doelen.  Eerder deden er 240 professionals mee; freelancers, ondernemers en mensen in loondienst die met zichzelf en met elkaar de uitdaging aangingen om een volle week het helemaal anders te doen. “De lessen en inzichten die zij kregen waren levensveranderend, maar het mooiste vond ik nog dat het event compleet online was en we met 240 man zo’n diepe verbinding onderling hebben opgezet. Heel bijzonder!”, vertelt Alex.

In de eerste week van april 2021 vindt weer een Helweek from Home plaats.
Je kunt daar aan deelnemen en je aanmelden via deze link: https://meetingsinthesun.nl/online-helweek/

Instragram Mister Magpie