Resultaten
do 15 okt 2020

39 woningen bovenop het Veem

Momenteel wordt gestart met de bouw van 39 woningen bovenop Het Veem, passend bij de stijl van het gebouw. Naast woningen is er ruimte voor bedrijfsruimte of horeca op deze in het oog springende plek aan de ring van Eindhoven. “Op Strijp-S kunnen we dit soort bijzondere bouwprojecten doen, dit past echt bij het gebied”, aldus projectleider Fieke van den Beuken.

Plan uit 2011

Het oorspronkelijke plan voor de opbouw van Het Veem dateert al uit 2011, toen Trudo een architectenwedstrijd uitschreef waar de Londense architect Caruso St John het winnende ontwerp indiende. Vanwege de toenmalige crisis werden de bouwplannen niet uitgevoerd. Onlangs startte Trudo het project weer op en werd het plan geactualiseerd naar 2020. “Iets nieuws dat is toegevoegd is een collectief systeem voor warmte, waardoor er geen individuele installaties in de woningen nodig zijn. Dat bespaart ruimte in de woningen en verlaagt de maandelijkse energielasten”, vertelt Fieke.

Drie woonlagen

Er worden drie woonlagen gebouw op Het Veem, tot aan het bestaande opbouw aan de kant van de Beukenlaan. In de bestaande opbouw wordt commerciële ruimte gerealiseerd, waarvoor nog geen invulling gepland is. Er komen dus 39 woningen, rondom een daktuin die voorzien wordt van een paar bomen. De stijl van de gevels sluit aan bij de bestaande gevel van Het Veem.

Toren

Op het dak wordt een stalen torentje toegevoegd, als referentie naar het torentje wat er vroeger op Het Veem stond. Dat torentje was vroeger een zendmast voor experimentele radio/televisieuitzendingen.In de opbouw ontving Philips vroeger gasten in een soort showroom op deze bijzondere plek. De mast wordt door middel van licht geaccentueerd en zal vanuit de ring Eindhoven een ware eyecatcher zijn, verwacht men.

De opbouw van Het Veem zal in 2021 gerealiseerd worden en in 2022 gereed zijn.