Resultaten
wo 01 mei 2019

21 mei: Night of the Nerds in het Klokgebouw

De hightechindustrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert topprestaties. Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de Dutch Technology Week zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. 

De Dutch Technology Week heeft het versterken van de Nederlandse hightech sector als doel door het enthousiasme over en trots op de Nederlandse hightech sector te bevorderen, verwondering over technologie te bewerkstelligen, bewustzijn te creëren dat ondernemerschap, vakmanschap, creativiteit en denkkracht essentieel zijn voor deze sector en de keuze voor de sector via studie en/of beroep te stimuleren. Om deze doelen te realiseren organiseren de (event-)partners met elkaar gedurende de week van 20 tot en met 25 mei ruim 50 events voor de verschillende doelgroepen.

Tech experiences tijdens DTW

Één van deze events, de “Night of the Nerds” vindt plaats op dinsdag 21 mei 2019 in het Klokgebouw. Gepassioneerde nerds tonen de allernieuwste ontwikkelingen in de wereld van innovatie, techniek en creativiteit. 

Er zijn doorlopend verschillende “experiences” waarin je via ervaringen de ontwikkelingen beleeft maar ook vragen kunt stellen aan de makers. Ook zijn er workshops, techtalks, minicolleges en introductie shows met thematische tracks. 

Met behulp van deze tracks volg je een uitgestippelde route op basis van je interesses: technologie, creatieve technologie, technologie & maatschappij en de brede technologie ontdekkingsroute, voor als je nog niet weet wat jou aanspreekt in tech. 

Daarnaast is er een girlpower track en een track voor MBO-ers waarbij je aan de hand van “experiences” kunt oriënteren op vervolgopleidingen. 

Samenwerkende techpartners

Night of the Nerds wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren zoals ASML, VDL, Fontys, Vanderlande en de Dutch Technology Week. Zij maken een aantal van de programmaonderdelen mogelijk, zorgen ervoor dat scholen gratis het event kunnen bezoeken, geven advies over vervolgopleidingen, vertellen jongeren wat ze later kunnen worden én laten tijdens Night of the Nerds vol enthousiasme hun technisch en creatieve hart spreken. Night of the Nerds wordt tevens mogelijk gemaakt door Brabant C en Cultuur Eindhoven. Er worden circa 5.000 bezoekers bezoekers verwacht voor het bomvolle programma met bijna 100 activiteiten. 

www.nightofthenerds.com