Resultaten
nieuwbouw Strijp-S

Op 28 juni presenteerde Trudo haar plannen voor nieuwbouw op ‘Veld K’ aan omwonenden en geïnteresseerden. Pal voor de Trudo Toren verrijst naar verwachting halverwege 2025 ‘Matchbox’; het eerste gebouw op Strijp-S dat uit houtbouw bestaat. De naam verwijst naar het Engelse woord voor luciferdoosje, vanwege de typische vorm en uitstraling van het gebouw.

In het houten woongebouw is plek voor wonen, werken en winkelen. Zo komen er 36 appartementen en is er kantoorruimte op de eerste en tweede verdieping. In de plint is ruimte voor kleine ondernemers, helemaal in de stijl van Strijp-S.

De appartementen worden voorzien van grote balkons en in het gebouw komt een inpandige opslag voor fietsen. De bewoners van de appartementen wonen rond een groene patio, die wordt aangelegd op de derde verdieping van Matchbox.

Het gebouw krijgt een betonnen kern waar de lift en het vluchttrappenhuis een plek krijgen. Daaromheen is alles van hout: houten vloeren, houten kolommen en houten balken. Door het toepassen van zoveel hout in een gebouw wordt er in het gebouw meer CO2 opgeslagen dan dat er nodig is om het gebouw te bouwen. We dragen hiermee dus bij aan het terugdringen van het CO2-probleem.

Startdatum bouw

begin 2024

Geplande datum oplevering

nog niet bekend

Hoe kom ik als woningzoekende in aanmerking?

nog niet bekend

Partners

Impressie

 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit project? 

Verhuur & verkoop

Zodra er meer bekend is over de verhuur en/of verkoop van Tribune melden we dat op onze website.