Resultaten
Haasje Over

Oké, de skatehal op Strijp-S blijft staan. Maar hoe moet dat dan met de oorspronkelijke plannen om op deze plek een nieuwe woontoren te realiseren? “We gaan er ‘gewoon’ overheen bouwen,” antwoordt Strijp-S programmamanager Jack Hock. “Met een spectaculair gebouw: Haasje Over.”

Haasje Over is ontworpen door de Amsterdamse architect VMX. Het stoere gebouw past bij het industriële karakter van Strijp-S. De basis van het gebouw bestaat uit een robuuste toren. Vanuit de toren worden er door middel van bruggen twee verbindingen aangegaan met de bestaande omgeving. Het ‘Haasje’ wordt een bruggebouw van twee woonlagen, dat zich over de bestaande skatehal uitstrekt. Het andere spectaculair element is een verbindingsbrug naar de daktuin van het aangrenzende gebouw Anton. Die brug komt in Haasje Over uit in een grote gemeenschappelijke ruimte, die bijvoorbeeld plaats zou kunnen bieden aan een gezamenlijke kookstudio. Zo kunnen bewoners van Anton en Haasje Over over en weer gebruikmaken van elkaars faciliteiten.

In de 19 verdiepingen tellende toren, zo’n 70 meter hoog, komen 136 loftwoningen van 50 m2 en 3,5 m hoog. De brug over de skatehal biedt ruimte aan een kleine 50 brugwoningen, waaronder 4 friendswoningen. Allemaal sociale huur, zoals ook de rest van Trudo’s woningen op Strijp-S. De brug over de skatehal heeft een compleet glazen gevel waardoor het zicht op de omgeving fenomenaal is. De lofts in de toren hebben ook een spectaculaire view over Eindhoven door middel van een gigantisch raam waar in gezeten kan worden.

Impressie van een 'zitraam'. 

 

Aftermovie Hijsmoment Haasje Over

 

Foto's van het project en de werkzaamheden

De volgende foto's zijn van Norbert van Onna (gebruiksrecht Trudo, copyright Norbert van Onna)

 

Lees hier de Supporting People Story #1 over Haasje Over

Meer weten over dit bijzondere project op Strijp-S? Lees dan onze Supporting People Story over Haasje Over.

Blijf up to date

Je hebt belangstelling voor dit project en wenst graag geïnformeerd te worden. Als je je aanmeldt worden je gegevens uitsluitend gebruikt om je te informeren over het project. Aanmelden als geïnteresseerde betekent niet dat je in aanmerking komt voor een woning. Op de nieuwsvoorziening is het privacystatement van Trudo van toepassing.