Resultaten
Het grootste houten skatepark van Europa is

Area51 bied plaats voor 2800 m2 skatefaciliteit, 170 m2 skateschool, 300m2 horeca, 200 m2 werkplaats.

Area is op de eerste plaats een trainingsfaciliteit voor de disciplines freestyle, street en transition (miniramp en bowl) die binnen het skateboarden (en inline skaten) kunnen worden onderscheiden. Vandaar dat het grootste gedeelte van de faciliteit hieraan is geweid. Binnen het skatepark zijn obstakels te vinden die skaters van alle niveaus en disciplines aanspreken.

Area beoogt ook een podium te zijn voor uitingen die gerelateerd zijn aan het skateboarden. Hetzij omdat ze het product zijn van skateboarders of omdat skateboarders er in geïnteresseerd zijn. Daarbij gaat het niet alleen om cultuur, maar vooral ook om recreatie. Om dit te realiseren heeft Area horeca ruimte ingericht die flexibel inzetbaar is. Zo organiseren ze optredens van bands (van hiphop tot punk en van experimentele muziek tot Drum&Bass), exposities en workshops (o.a. in samenwerking met de MU), videoavonden, etc. 

Area51 wil hun bezoekers aanmoedigen om een actieve en creatieve bijdrage te leveren aan het skatepark en bieden ze daarvoor hun podium. Area is een platform waar de creatieve ontwikkeling elk persoon centraal staat. 

Bezoek voor meer informatie area51skatepark.nl