Resultaten
ma 22 jan 2018

Skatehal Strijp-S weer tiptop

De skaters, BMX’ers, freerunners, urban dancers… Ze kunnen zich de komende jaren weer helemaal uitleven in het skatepark op Strijp-S. “Afgelopen jaar hebben wij als nieuwe eigenaar het casco helemaal opgeknapt,” meldt Jack Hock van Sint Trudo. “Het park kan weer jaren worden ingezet voor urban sports & culture.”

Eind 2015 al kwamen Trudo en Park Strijp Beheer overeen om het oude Philips-gebouw waar de skatehal en het BMX-park waren ondergebracht, niet te slopen, maar te behouden. “Omdat dit het laatste paviljoentje van deze soort is op Strijp-S,” verklaart Hock. “Maar vooral omdat wij vinden dat deze internationale urban hotspot behouden moet blijven voor de stad. Op deze plek, waar de jonge urban sporters wonderwel mixen met het publiek van Strijp-S.” Efficiënter indelen?


De update van het park is gereed, de verbouwing achter de rug. “Hoewel ik graag zou zien dat binnen nog wat zaken verbouwd werden, zodat de verschillende gebruikers bepaalde voorzieningen delen,” besluit Hock. “De entree, de kantine, de kleedkamers. Dat verbindt én er blijft meer ruimte over voor de sport. Maar ja, het is niet aan ons als corporatie om dat op te pakken. Het zou mooi zijn als we hier samen met de gemeente kunnen optrekken.”