Resultaten
wo 15 nov 2017

Stichting Breekjaar inspireert jongeren op Strijp-S

Na een tip van een blije moeder (van een oud-deelnemer) ging de organisatie van Breekjaar in Eindhoven kijken, "jullie moeten echt ook in Eindhoven starten...". Oprichter Anke van Donkersgoed ging in Eindhoven kijken werd meteen verliefd op het creatieve ondernemende klimaat van Strijp-S.

Jongeren inspireren
"De sfeer die er hangt, de graffiti, de tiny houses, de escaperooms, het industriële open karakter dat ruimte geeft voor creativiteit. Voor ons de perfecte plek om jongeren te inspireren om anders te gaan denken", aldus Anke. Stichting Breekjaar is een organisatie zonder winstoogmerk. De stichting is opgericht in 2013 en heeft als doel en visie: "Jongeren van Nederland ondersteunen om door middel van persoonlijke ontwikkeling, coaching en inspiratie hun eigen pad te laten kiezen en te leren om toekomstkeuzes te maken".


Jaar van groei
In een tussenjaar van Breekjaar ga je aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, werk je aan je zelfvertrouwen en ontdek je jouw kwaliteiten. In een inspirerende omgeving leer je skills, creativiteit en ondernemerschap en je gaat de wereld ontdekken.

Eerste samenwerking al ontstaan
Benieuwd naar het 'effect' van Strijp-S, vroegen we:"Hebben jullie al iets gemerkt van de samenwerkingskansen, het ondernemende klimaat op Strijp-S?". De eerste samenwerking is al ontstaan met de dansschool die ook in het Klokgebouw zit, waarmee de jongeren samen een dansvoorstelling gaan maken. Eind van dit jaar organiseren de jongeren namelijk een groot festival waar dat heel goed bij past.

Wildcards voor jongeren met minder geld
Met een grote investering van het VSBfonds start Breekjaar in februari 2018 een pilot waarin we 10 Wildcards gaan verstrekken aan jongeren met weinig financiële middelen. Een Wildcard krijg je niet zomaar. We verwachten van jou een haalbare financiële en maatschappelijke bijdrage - die gaan we samen met jou bedenken.

Samenwerken met breekjaar
Om te vieren dat Breekjaar Eindhoven bestaat organiseren ze een open avond op 22 november vanaf 19:00 uur. Op de speciale feestelijke open avond zetten we een toffe, interactieve avond neer waarin je Breekjaar echt beleeft. Twee van de oprichters en een aantal oud-Breekers zullen de avond hosten.

Wil je erbij zijn? Aanmelden doe je via: www.breekjaar.nl/contact/samenwerken-met-breekjaar