Resultaten
do 19 mrt 2020

Kolk en Kolk brengt Scandinavische interieurmerken naar Nederland

Het bedrijf Kolk en Kolk vertegenwoordigt verschillende vooral Scandinavische interieurmerken en wordt gerund door de zussen Ank en Karin van de Kolk.

Het bedrijf is nu zeven jaar gevestigd op Strijp-S in gebouw Gerard, waar het een showroom annex kantoor heeft. In de strakke maar sfeervolle ruimte kunnen zakelijke klanten uit Nederland en België de producten zien en ervaren. Onlangs opende Kolk en Kolk een tweede ruimte naast de huidige waarin het nieuwe merk Klassik Studio wordt getoond.

Dutch Design

Het bedrijf bestaat 12 jaar en was eerst gevestigd in Utrecht in de Trade Mart, waar het grootste inkoopcentrum voor detaillisten gevestigd was toen. Na een aantal jaren is het duo verhuisd naar Strijp-S waar Ank in de buurt woonde en ze al een keer eerder een event voor klanten georganiseerd hadden bij Radio Royaal. De keuze voor Strijp-S kwam mede doordat Dutch Design ook voor hun klanten een grote aantrekkingskracht heeft en Strijp-S toch het centrum van de Dutch Design Week is. “Tijdens de Dutch Design Week organiseren we altijd events in onze showroom in combinatie met een bezoek aan de DDW”, vertelt Karin. De locatie past goed bij hun werk, collectie en zakelijke relaties komen graag in het inspirerende en aantrekkelijke gebied.

Scandinavisch design

“We zijn begonnen met Scandinavische merken toen die nog niet zo de trend waren als nu. We hebben de opkomst van dit design meegemaakt en borduren daar nu op voort. De collecties van de merken die wij vertegenwoordigen zijn puur, strak en kleur en vormgeving springen er echt uit”, vertelt Ank. Kolk en Kolk verkoopt bijvoorbeeld Ferm Living aan retailers, een merk dat inmiddels in Europa en wereldwijd echt een toonaangevend merk is geworden. Kolk en Klok was de eerste agent buiten Denemarken, waar het merk vandaan komt.

Samenwerking op Strijp-S

Vanaf het begin van de vestiging op Strijp-S zochten de zussen actief de samenwerking met andere ondernemers op Strijp-S. “We bezoeken met gasten de restaurants op Strijp-S of we halen lekkere dingen bij de winkels die op Strijp gevestigd zijn. We hebben vaak de kerstpakketten van Onder De Leidingstraat gekocht (nu Coffeelab Strijp-S) en onze communicatie uitingen wordt door Lotte Mulder Ontwerp gedaan”, verteld Ank. Ondanks dat Ank en Karin vaak onderweg zijn door heel Nederland hebben ze veel binding met het gebied Strijp-S en voelen ze zich erg thuis.

Business-to-business

Kolk en Klok verkoopt niet aan consumenten, alleen aan winkels, architecten en projectinrichters. Voorbeeld van klanten zijn Eijerkamp, De Bijenkorf, MisterDesign en STED in Eindhoven. Ze nemen deel aan internationale beurzen om de merken te promoten en bezoeken klanten in heel Nederland. Het kantoor op Strijp-S vormt de basis van waaruit ze werken met veel plezier en passie.

Meer informatie via www.kolkenkolk.nl