Resultaten
di 24 mei 2022

JAMS & GEMS Festival op Strijp-S

Als schatgravers presenteren The Ruggeds de hidden gems, rough diamonds en 24 carat acts uit de muziek en dansscene. Ze gaan de buit delen met de wereld en zoveel mogelijk mensen en communities samenbrengen op het festival: Jams & Gems. En dit allemaal op 16 en 17 juli op Strijp-S. 

Wie zijn the Ruggeds?

The Ruggeds is een breakdance collectief dat al meer dan 15 jaar actief is in de battle scene, de theaters en de clubs. Als MAKERS creëren ze eigen creatieve uitingen. Als MOVERS organiseren ze evenementen die draaien om het vieren van community, waar ander like minded talent een podium krijgt en waar publiek nieuwe werelden kan ontdekken.

Eerste editie op Strijp-S

Om het dagprogramma gratis toegankelijk te maken, is er een crowdfunding campagne opgezet. De eerste editie van Jams & Gems Festival vindt plaats op zaterdag 16 juli 2022 op en rond het Ketelhuisplein op Strijp-S in Eindhoven.

Het programma

Het dagprogramma is volledig gratis te bezoeken en vindt plaats op 16 juli op en rondom het Ketelhuisplein in Eindhoven. Geniet daar van live muziek, een vintage market, de lekkerste hapjes en drankjes, kunst, dans, optredens en nog veel meer.

Dit zijn al de perfecte ingrediënten voor het leukste feestje van de zomer, maar toch doen ze er nog een schepje bovenop. Zo worden er in de week voorafgaand dansworkshops, filmavonden en meet & greets georganiseerd. Na het dagprogramma zijn er twee clubnights: Connect the Odds en Tapestop. En alsof dat nog niet genoeg is, sluiten ze de dag daarna aan bij World Breaking Classic in het muziekgebouw. Dé breaking danswedstrijd van het jaar!

Connect the Odds

Een ondergronds feestje waar de bpm wat hoger ligt en een two-step geen schaamte is. Het Eindhovense collectief ‘Connect the Odds’ geeft een nieuwe definitie aan House en geven het een tintje van Funk & Jazz. Een avond met heerlijke basslines en percussieve grooves. Deze clubnight vindt plaats in Area 51.

Tapestop

Een eclectisch avondje clubben met de homies. Deze avond is voor diegene die houden van lyrics en tweede stemmen. Je wordt gespoild met RnB classics & Soulful edits van artiesten als Usher, Destiny’s Child, the Neptunes, Erykah Badu. Ook belangrijk de sound van Tapestop zoals Afro en Amapiano type beats worden gedraaid zodat niemand een reden heeft om stil te staan tijdens deze clubnight in het Ketelhuis.

World Breaking Classic

Het is de classic! De World Breaking Classic is een van de meest populaire 2 vs 2 breaking events van het jaar. Vol met verassingen, goede vibes en een van de best bekeken avonden in de breakingscene van de wereld. World Breaking Classic heeft meer dan 2 milioen volgers op sociale media. De laatste edities van de livestream zijn meer dan 100.000 keer bekeken en de views op YouTube tikken altijd meer dan 2 milioen views aan. Bij World Breaking Classic worden 8 van de beste dansers ter wereld verdeeld in teams en battelen zij tegen de Challengers om er achter te komen wie het ‘Classic Duo’ wordt van dit jaar! Dit event vindt plaats op 17 juli in ’t Muziekgebouw.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.jamsandgems.com/tickets.