Resultaten
di 27 okt 2020

CodeSkillz groeit op Strijp-S uit tot uitgever van online lesmethodes

In Microlab is startup CodeSkillz gevestigd die een online lesmethode heeft ontwikkeld om digitale geletterdheid te vergroten. De startup heeft de ambitie om meer onderwerpen te gaan aanbieden en te transformeren tot een uitgeverij van lesmethodes gebaseerd op hun digitale platform.

De startup is genomineerd voor de Computable Award in de categorieën training & opleiding en tech-startup. Stemmen kan nog tot 1 november via https://awards.computable.nl/stem/, je stem wordt gewaardeerd!

Leren op je eigen niveau

CodeSkillz biedt een online lesmethode om digitale geletterdheid te vergroten. In lesprogramma’s van scholen ontstaat steeds meer behoefte om digitale vaardigheden en mediawijsheid te ontwikkelen. CodeSkillz heeft een lesmethode ontwikkeld die gebruikt maakt van gamification om mensen op ieder niveau te leren om te gaan met digitale middelen. De lesmethode is adaptief, dat wil zeggen dat iedereen op eigen niveau kan leren en daarbij ondersteund wordt. “Wij geloven niet in standaard opleidingsniveaus, zoals mensen nog steeds vaak in hokjes worden ingedeeld. Met onze methode kan iedereen leren op zijn of haar eigen niveau”, aldus Laura Nijenhuis, medeoprichter van de startup.

Robin de Ruimtereiziger

De online lesmethode bestaat uit een game die je speelt waarin Robin de Ruimtereiziger een centrale rol speelt. Tijdens de game maak je opdrachten en beantwoord je vragen. Daarnaast werk je samen met klasgenoten aan een doorlopende missie waarin je creatief bezig bent met je groep. Dit kan het maken van een blog zijn, of het ontwerpen van een escaperoom waarin je de theorie in de praktijk leert toepassen. “De deelnemende scholen zijn erg enthousiast, we werken momenteel met middelbare scholen maar ook een basisschool. Ze geven aan dat de methode vernieuwend is en dat het bij deze tijd past. Met relevante onderwerpen voor de scholen”, vertelt Laura.

Startup

Aanleiding van de startup is dat de oprichters zelf hadden ervaren dat programmeren en digitale vaardigheden te weinig terugkomen in het hedendaagse onderwijs. Het komt wel voldoende terug bij ICT-opleidingen en sommige technische opleidingen maar bij de rest niet. Terwijl het basisvaardigheden voor de hedendaagse maatschappij zijn. “Wij willen op een leuke manier programmeren leren aan kinderen en zijn gestart als stichting naast onze andere activiteiten. Al snel bleek dat er veel behoefte was aan een professionelere en grotere organisatie, waardoor we de activiteiten hebben voortgezet in een startup”, aldus Laura.

Ondernemende omgeving

CodeSkillz is gevestigd in Microlab op Strijp-S en is blij om in deze ondernemende omgeving te kunnen werken. “Mensen staan hier open voor elkaar en je legt gemakkelijk verbindingen met anderen waar je veel van kunt leren. Wij halen zelf onze kennis overal en nergens vandaan en dat gaat heel goed hier op Strijp-S”, aldus Laura. De onderneming is inmiddels al enkele keren intern verhuisd bij Microlab. Ze staan open om in contact te komen met andere ondernemers op Strijp-S, dat lukt nu nog soms te weinig.

CodeSkillz is genomineerd voor de Computable award en er kan nog tot 1 november gestemd worden. Via deze weg vraagt Laura alle lezers om hulp om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. “Het zou geweldig zijn als iedereen op Strijp-S op ons stemt, wie weet winnen we dan wel. Dat zou een mooie aanmoediging voor ons zijn om meer mensen te helpen digitale vaardigheden aan te leren”, vertelt Laura.

Stemmen op CodeSkillz kan via deze link: https://awards.computable.nl/stem/