Resultaten
vr 24 aug 2018

Vijfde editie Eindhoven Maker Faire breidt nog verder uit

De jubileumeditie van de Eindhoven Maker Faire vindt dit jaar plaats op 29 en 30 september in het Klokgebouw en op het Ketelhuisplein in Eindhoven. Het festival werd in 2017 bezocht door 10.000 bezoekers. Om dit jaar nog meer makers en bezoekers te kunnen ontvangen, koos de organisatie ervoor om het buitenterrein op Strijp-S erbij te betrekken.

Zelf aan de slag
Op de Eindhoven Maker Faire ontdek je de nieuwste en meest creatieve innovaties, zoals voetballende robots, solar auto’s, bouw je je eigen zweefvliegtuig of ontsnap je uit een escape room door te programmeren. 3D printen, coderen, tapijten weven, frezen, robots bouwen, een hologram maken of urban mining; de Maker Faire is van alle markten thuis. Wat de Maker Faire zo uniek maakt? René Paré, artistiek leider: “Het is absoluut geen festival waar je alleen mag kijken met de handjes op de rug. Het gaat er juist om dat je zelf aan de slag gaat en de skills van de toekomst leert en verkent. Het aanbod is werkelijk enorm.”

Ontdekparadijs
Maar liefst 250 creatieve makers presenteren tijdens het festival hun creaties, projecten, installaties of nieuwste bouwsels. “Elke keer worden we weer verrast door projecten van nieuwe makers. Als je denkt dat je het gekste nu wel gehoord hebt, meldt een nieuwe maker zich met een ander spraakmakend project”, aldus Paré. Een goed voorbeeld? “Nou, de zelfschrijvende machine van Gijs van Bon die met zand poëzie op de vloer schrijft, vind ik persoonlijk een enorm bijzonder project. Het is een waar ontdekparadijs voor kinderen, ouderen, expats, studenten, nerds, professionals en liefhebbers van innovatie en creativiteit.”

Maker Faire groeit hard door
Door het succes van afgelopen editie wordt het aangrenzende Ketelhuisplein dit jaar toegevoegd aan het festivalterrein. “We merken dat door het enorme programma, de bezoekers behoefte hebben aan een festivalterrein gevuld met foodtrucks, fijne zitjes en muziek. Dat aspect wordt dit jaar werkelijkheid doordat we het Ketelhuisplein betrekken bij het festival.”

Specials
Onderdeel van de Eindhoven Maker Faire is de Eindhoven Crazy Parade die op beide dagen door Strijp-S zal paraderen. Kunstenaars, architecten, vormgevers, werktuigbouwkundigen maar ook buurten, hobbyisten en vriendengroepen zullen de handen ineenslaan om het publiek kennis te laten maken met de vreemdste voertuigen.

www.eindhoven.makerfaire.com | www.facebook.com/eindhovenmakerfaire