Resultaten
wo 18 jul 2018

Nieuw in de Urban Shopper: concept- en designstore Kiwano

We stellen een nieuwe ondernemer van de Urban Shopper voor: Kiwano, een multidisciplinaire concept- en designstore.

Kiwano staat voor een exotische vrucht met veel verschillende smaken, zo moet je de designwinkel van Kiwano in de Urban Shopper op Strijp-S ook zien. Als je bijzondere designs van natuurlijke materialen uit verre streken wilt ervaren, biedt Kiwano een uitgekiend assortiment aan de mooiste, handgemaakte designproducten uit onder andere Turkije.

De schoonheid van diversiteit

“Ik houd van diversiteit, de contrasten en verschillen maken de wereld zo mooi als hij is. Het unieke van ieder mens en iedere plek, dat vind ik mooi.”, aldus Hale Yesilyurt. Met het verkopen van bijzondere designproducten uit verre landen wil Hale een brug slaan tussen bijvoorbeeld Turkije en Nederland. Veel designproducten in de winkel komen uit Istanbul, waar Hale zelf vandaan komt en waar ze regelmatig designers bezoekt. De winkel verkoopt ook designproducten uit andere landen, bijvoorbeeld Thailand en Nederland. In feite is het land van afkomst niet het belangrijkste, als de producten maar uniek, handgemaakt en van natuurlijke materialen zijn gemaakt.

Ruime winkel

Hale, zelf designer, is eigenaar van de winkel die nu een paar maanden geopend is in de Urban Shopper op Strijp-S. Ze heeft de winkel bewust ruim opgezet en de producten hebben veel ruimte om ze zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. De producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, marmer, leer en keramiek en komen van verschillende plekken op heel de wereld. “Bijna 70% van mijn klanten komen om een bijzonder cadeautje te kopen voor iemand, ook veel mannen trouwens. Ze vinden de producten allemaal mooi en zien daarin een cadeau voor een speciaal iemand”, aldus Hale.

Eigen producten ontwerpen

Naast het continu vinden van bijzondere designers en producten over heel de wereld is Hale ook bezig om eigen producten te ontwerpen. Hale ontwerpt momenteel een eigen lijn tassen en sieraden van olijfhout, een ambachtelijk product met karakter en historie. Ook maakt ze lampen van hout en plexiglas die in iedere vorm kunnen worden gemaakt. Mooi voor bedrijven om hun logo als lamp te hebben of leuk om een eigen tekening of bijzondere illustratie om te laten zetten in een lamp.

Kiwano heeft een eigen site met webshop waarin de producten te bestellen zijn en volg Kiwano ook op Instagram 

www.kiwano.nl | www.instagram.com/kiwanostore


Foto credit: Stephan Velema