Resultaten
di 24 jul 2018

STRP festival breidt uit in Eindhoven

STRP festival bestaat 12 jaar en is bezig om zichzelf en de bijdrage van het festival aan de maatschappij en de stad Eindhoven te heroverwegen. De wens bestaat om méér impact te maken in de stad, dus niet alleen een festival in het Klokgebouw maar meer zichtbaarheid en beleefbaarheid op meerdere plekken. Momenteel wordt locatieonderzoek verricht naar geschikte plekken om te betrekken bij het festival.
 

Creatieve technologie

STRP bestaat sinds 2006 en is uitgegroeid tot een van de grootste indoor festivals in Europa op het gebied van technologie en kunst. STRP wil een open, doorlopende en kritische dialoog opzetten tussen mens, technologie, samenleving en toekomst. STRP initieert, produceert en presenteert vernieuwende kunst en visies waarbij creatieve technologie een grote rol speelt, voor een internationaal en nieuwsgierig publiek.

Optimistisch naar de toekomst kijken

Directeur Ton van Gool geeft aan dat de kansen die er in de maatschappij zijn, onder andere door inzet van technologie, vragen om een optimistische houding van mensen. "The best way to predict the future, is to create it.”; mensen stimuleren om een optimistische houding te hebben ten opzichte van de toekomst en ontwikkelingen die eraan komen. Om zo open te staan voor nieuwe ontwikkelingen en de kansen te pakken die daaruit kunnen ontstaan.  “Het gaat erom dat jij zelf iets met de mogelijkheden gaat doen, dat je zelf je mogelijkheden daarin ontdekt én benut”, aldus Ton over de rol van technologie.

Meer impact in de stad

“We willen breder de stad in gaan, zodat STRP een relevante bijdrage aan de maatschappij blijft leveren in de toekomst”, aldus Ton van Gool. STRP onderzoekt welke locaties geschikt zijn voor de expositie van STRP festival. Het idee is dat mensen overdag exposities bezoeken in de stad en dan ’s avonds muziek in Club STRP in het Klokgebouw gaan beleven. Zo ontstaat er een logische verbinding tussen de stad en Strijp-S.

Geboren op Strijp-S

STRP is geboren op Strijp-S, veel mensen bezochten STRP festival in het Klokgebouw en kwamen zo in aanraking met Strijp-S. De innovatietraditie van Strijp-S is een ideale bakermat voor een festival over kunst, design & technologie. Die verbinding zal ook niet verdwijnen, maar STRP zal ook op andere plekken in de stad mensen gaan inspireren met de kunstprojecten. Dan behoudt het zijn unieke karakter en bijzondere plek in de stad, die ook goed bij STRP festival past.

Pop-ups

Om de projecten van STRP al meer naar de mensen toe te brengen, plaatst STRP nu pop-ups op plekken in de stad, bijvoorbeeld tijdens grote events. De eerste pop-up is momenteel te zien op Strijp-S, een augmented reality pop-up op Strijp-S van de Zweedse kunstenaar Stefan Larsson (AUJIK). Een voorbeeld daarvan is te zien in bovenstaand filmpje. Ook bij Glow in het najaar zal STRP een pop-up verzorgen.

www.strp.nl  | www.facebook.com/strpfestival