Resultaten
ma 17 sep 2018

Proeven is goud; vers gebrande noten van Wine & Nuts

Zinnenprikkelend, de eerste voetstap in de Vershal vult de neusgaten met de onweerstaanbare geur van vers gebrande noten. Eigenaar Rens Verhoeven offreert elke geïnteresseerde bezoeker een kwaliteitsnootje. “Er gaat niets boven vers en kwaliteit, “ is zijn motto. Recentelijk breidde hij zijn zaak uit en ziet tevreden dat er meer noten worden verkocht sinds hij de nieuwe inrichting heeft. “Ik heb een professioneel lichtplan laten maken en daardoor komen mijn producten veel meer tot hun recht”, aldus Rens. De zaak is een geslaagde combinatie van chique en vintage, Rens is er met recht trots op.

Proeven is goud
Wine & Nuts ligt direct bij de hoofdingang van de Vershal waar veel mensen langslopen. Rens Verhoeven is heel actief in het laten proeven van zijn vers gebrande noten. “Proeven hoort echt bij de beleving van de Vershal vind ik. 98 van de 100 mensen die ik iets aanbied slaat dit niet af. Proeven is goud, zeg ik altijd”, aldus Rens.

Geroosterd en gebrand in de Vershal
Rens brandt en roostert de noten vers in voormalig Philipsfabriek Het Veem, wat bijdraagt aan de beleving in de Vershal. Voor beide soorten is veel belangstelling, de geroosterde hebben een speciale eigenschap. “Geroosterde noten zijn erg smaakvol en doordat er geen olie wordt gebruikt passen ze heel goed bij de trend van healthy food”, aldus Rens. “Maar ook de traditioneel gebrande noten vinden hun weg naar een breed publiek.”

Wijn beleven
Rens is ooit Wine & Nuts begonnen vanwege zijn passie voor wijn, hij wilde zijn kennis van wijn overbrengen aan mensen. Noten waren eerst een aanvulling op de wijn, terwijl de vers gebrande noten nu een heel belangrijk product zijn geworden. Rens verzorgt als Register Vinoloog, vaak wijncursussen en -proeverijen in de Vershal, maar dit doet hij ook op locatie. Zijn assortiment wijnen is zorgvuldig samengesteld voor de fijnproevers.

Samenwerking in de Vershal
“Ik werk veel samen met de andere ondernemers in de Vershal. De slager koopt bij mij noten voor in de worst, Che Bonta maakt cantuccini van mijn amandelen, crunch van hazelnoten in een soep van Soeppa! en samen met Pastry Club maken we bijvoorbeeld heerlijke chocolade cashewrotsjes”, geeft Rens aan. De producten van de ondernemers in de Vershal vullen elkaar goed aan, waardoor de klanten kunnen genieten van de combinatie van de verse producten.

 

www.wineandnuts.nl