Resultaten
wo 12 dec 2018

Ondernemer-S: verbinding op Strijp-S tussen ondernemers

Ondernemer-S is een vereniging voor alle zakelijke huurders op Strijp-S. Ze organiseren 60-minutes lunches en een jaarlijkse barbecue zodat de verbinding tussen ondernemers op Strijp-S gestimuleerd wordt. We spreken met Ineke Hurkmans, die samen met Marcel Kennis, het ontmoetingsplatform 8 jaar geleden oprichtte.

Een oproep tot nieuw bloed

“Het oorspronkelijke doel was ook om de gezamenlijke belangen van de ondernemers op Strijp-S te behartigen en bij te dragen aan een optimaal ondernemersklimaat, maar de verbinding brengen is momenteel het hoogst haalbare en waarschijnlijk ook waar het meeste behoefte aan is”, vertelt Ineke. Wellicht kunnen nieuwe en jonge ondernemers de vereniging weer een impuls geven en de kruisbestuiving tussen de verschillende gebouwen op Strijp-S tot stand brengen! (Je kunt je via de website ondernemer-s.nl aanmelden als je interesse hebt!) 

Waar het beweegt, zit de energie

Naast Ondernemer-S is Ineke Hurkmans actief binnen Jump Movement en IamNL. Ze is een onderneemster met een hart. We vragen haar wat Jump Movement nu eigenlijk is. “De Jump methode heb ik gelanceerd op 21 januari 2011.  Het is een gespreksmethode die mensen in beweging brengt naar een plan of een doel die voor hen belangrijk is. Dit kan zijn in een team of in een organisatie. Elk individueel teamlid neemt in 7 stappen een besluit om te bewegen richting het doel.” Het gaat om zelf organiseren, zelf bekrachtigen en het is laagdrempelig om te doen. Inmiddels hebben ze de 100.000e deelnemer mogen verwelkomen en zijn er 220 gecertificeerde professionals in 112 landen.

IamNL: ik doe mee in Nederland

IamNL is een spin-off van de Jump Movement, momenteel actief in de gemeente Veldhoven waar meer dan zestig statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) werken en leren. Ze willen mee doen in Nederland, leren de Nederlandse taal, ervaren de Nederlandse werkcultuur en willen graag laten zien wat ze kunnen.

Een andere planeet…

“Maar Nederland is voor hen echt een andere planeet en ze weten niet waar ze moeten beginnen. Wij helpen ze door contact te leggen met bedrijven en daar koffie te gaan drinken met de vraag: Wat zoek je voor iemand?”, legt Ineke uit. “Maar ze moeten het wel zelf echt heel graag willen, want anders komt er geen beweging.” IamNL gaat uit van de persoon en wat iemand kan, in plaats van lange functieomschrijvingen van wat een persoon allemaal moet kunnen. De mens moet passen bij de werkgever. “We houden met een simpel overzicht bij hoe ver de mensen met hun inburgering zijn en hoeveel mensen aan het werk zijn. We hebben nu zo’n 27 mensen aan het werk en er zijn nog 28 mensen bezig met de inburgering”.

Band met Strijp-S

Ineke werd geboren in Lierop en groeide op in Milheeze. Ze studeerde creatieve educatief werk in Nijmegen. Eigenlijk is ze Brabant nooit uit geweest en woont inmiddels al een paar jaar op Strijp-S in een loft. Ook zit ze nog in het bestuur van de bewonersvereniging van Anton en Gerard. Haar man Jeroen is actief bij Plug-in-City. Strijp-S is een fenomeen waar haar visie en passie zit. “Het gaat over de community daar en de beweging die er zit. Daarom gaat mijn werk eigenlijk best moeiteloos omdat alles wat ik doe diezelfde onderstroom heeft.”

www.ondernemer-s.nl | www.facebook.com/ondernemersstrijps