Resultaten
di 11 sep 2018

Microlab: Een giga-miniwereldje op Strijp-S

Microlab is een co-workingspace, kantoorruimte en conferentieruimte inéén; in het voormalige Philips SFH-gebouw wordt in rap tempo een flexibele workspace gerealiseerd. Microlab heeft inmiddels 450 members en groeit in hard tempo door. Dit najaar wordt verdieping vier helemaal gerenoveerd en opgeleverd als workspace. Luuk Visser is samen met zijn broer Rik dit avontuur begonnen omdat Luuk een plek voor zijn houtbewerkingsmachine zocht, Luuk is namelijk meubelmaker. Uiteindelijk hebben ze de uitdaging opgepakt om als ondernemers Microlab neer te zetten op Strijp-S in Eindhoven.

Waarom zo groot?

“Microlab is zo groot én wordt nog groter omdat we goede faciliteiten en diversiteit in members zo belangrijk vinden. Door de grote diversiteit is er altijd een andere member waarmee je een match hebt, zodat je behalve vette werkruimte ook gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten”, geeft Luuk aan op de vraag waarom Microlab zo grootschalig is opgezet. Microlab is “een giga-miniwereldje waarin je alle alle elementen hebt om je ding te doen en mensen kunt ontmoeten”, aldus Luuk. Microlab heeft naar verhouding veel gedeelde ruimtes die voor alle members te gebruiken zijn. Ook de basisvoorzieningen zijn van een hoog niveau, zoals wifi, koffie, printers en bier van de tap.

Sterk team

Microlab bestaat inmiddels uit een team van 20 mensen die samen vol passie werken aan de inspirerende werkplek op Strijp-S. De helft van het team is bezig met conceptontwikkeling, de andere helft met het beheer van de locatie. Microlab zet bewust in op het stimuleren van activiteiten en onderling contact tussen members, het wil meer dan een flexibele werkruimte zijn voor ondernemers. “Ons team heeft voldoende tijd gekregen om te praten met members en te luisteren naar wat er speelt op de verdiepingen”, aldus Luuk.

Microlab Academy

Mensen verbinden door te leren en te inspireren is ook een onderdeel van de Microlab formule, vandaar dat Microlab een Academy heeft met cursussen en workshops voor members en geïnteresseerden. Al jaren wordt bijvoorbeeld een lascursus georganiseerd die veel mensen heeft geïnspireerd om gave dingen te gaan maken.

Dit artikel is de start van een reeks over Microlab en members van Microlab.

microlab.nl | facebook.com/microlabeindhoven