Resultaten
wo 23 mei 2018

Klokgebouw & Club Classique presenteren Roadtrip La Bohème

Op zaterdagavond 2 juni om 20.00 uur is het zo ver. Op het Ketelhuisplein en het nieuwe, heerlijk groene grasveld daar kun je op een kleedje met een drankje en hapje gaan genieten van ‘Roadtrip La Boheme’.

Deze voorstelling is een unieke combinatie van prachtige beelden van een rondreis door Italië gecombineerd met livemuziek.

Filmmaker Gijs Besseling trok met zijn metgezellen Leonard Besseling en Nina Schuttert in een camper door Italië en nam een serie op over het avontuurlijke leven van de Italiaanse operacomponist Maestro Giacomo Puccini.

De tocht voert je onder andere mee naar Puccini’s lievelingshuis, een gesprek met zijn -inmiddels overleden- kleindochter als allerlaatste nazaat van de familie, zijn vier bekendste opera’s vertoond tijdens het Puccini festival in Torre del Lago en leidt uiteindelijk tot de eeuwige stad Rome.

Het strijkkwartet van Club Classique wordt vergezeld door een opkomende ster in operaland: sopraan Jeannette van Schaik. Op het programma staan niet alleen aria’s van Puccini, maar ook een deel uit het strijkkwartet van Guiseppe Verdi en het strijkkwartet Crisantemi dat Puccini op één avond componeerde. Een bijzondere ervaring! 

Entree is gratis en iedereen is welkom.