Resultaten
ma 08 okt 2018

De Boekenberg in de Urban Shopper is “Liefde voor kinderboeken“

Marianne van Eeuwijk is eigenaar van de Boekenberg, een kinderboekenwinkel in de Urban Shopper en op de Kleine Berg in Eindhoven. Ze is al 32 jaar actief met de verkoop van boeken.

De eerste 10 jaar had ze nog een baan naast de winkel maar daarna stortte ze zich volledig op de boeken. Marianne studeerde onderwijskunde en ze heeft altijd al affiniteit gehad met kinderboeken. Ze legt uit: ”Lezen is voor kinderen het belangrijkste onderdeel van het onderwijs. Lezen is de basis. Goed voor de taalontwikkeling, voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Ik wil graag de liefde voor het kinderboek overbrengen naar mensen. En het is leuk om een product te verkopen waar je echt iets mee hebt.”

Bekend, toegankelijk en mooi

Het assortiment van de Boekenberg bij Urban Shopper kenmerkt zich door het aanbieden van bekende, toegankelijke en mooie boeken. Vaak worden speciale aanbiedingen zorgvuldig uitgekozen. “In het centrum moeten we veel vaker uitgebreid advies geven”, legt Marianne uit. “Maar bij de Urban Shopper komt toch een ander publiek. Scholieren, mensen die een dagje uit zijn op Strijp-S, mensen die op Strijp-S wonen maar ook steeds meer vaste klanten. Hier lopen met name de Engelse boeken (voor de expats), de aanbiedingen en de kaarten erg goed.” De kaarten zijn uniek en nergens anders verkrijgbaar in Eindhoven, behalve dan bij haar andere winkel op de Kleine Berg.

Lezen en de toekomst

Op de vraag of ze denkt dat er in de toekomst minder gelezen wordt door jongeren, antwoordt ze direct ontkennend. Het lezen staat centraal in de politiek momenteel. In het onderwijs wordt gestimuleerd om te lezen. Een groot deel van de omzet van de Boekenberg komt vanuit scholen en de behoefte neemt volgens Marianne juist toe. Specialisme loont en bovendien zijn er in Eindhoven niet zoveel boekenwinkels meer. Kansen genoeg dus!  

Samenwerken op Strijp-S

Marianne heeft de ontwikkeling van Strijp-S vanaf het begin meegemaakt. Ze zit inmiddels 5 jaar in de Urban Shopper en houdt van de goede uitstraling met variëteit aan producten. Het is een gebied waar veel gebeurt. Ze is tevens voorzitter van de winkeliersvereniging van de circa 20 winkels in de Urban Shopper. De samenwerking verloopt prettig en de sfeer is heel goed. “Iedereen heeft zo zijn eigen taak. Één persoon doet Facebook, de ander Instagram, weer een ander doet de beveiliging. Zo heeft iedereen zijn eigen taak waar hij of zij goed in is. Ook werken we samen tijdens events met de Vershal.” De ontwikkeling op Strijp-S is geweldig en ze is enorm trots op Eindhoven. Bij het 30-jarig bestaan heeft ze zelfs een eigen publicatie met een informatief kijk- en zoekboek over Eindhoven gemaakt.

www.urbanshopper.nl | www.boekenberg.nl