Resultaten
wo 22 mei 2019

Ambachtelijk en eerlijk vlees bij Slagerij Reinders

De trend is minder vlees eten en het aantal vegetariërs neemt toe. Toch laat Ad Reinders met Slagerij Reinders in Vershal Het Veem een gestage groei zien. Doordat hij open is over de herkomst van zijn vlees, de ambachtelijke bereiding, kwaliteit biedt en klanten overtuigd zijn van de goede smaak van zijn vlees.

Vleesrokerij én slagerij  

Ad Reinders werd geboren en getogen in Stratum en is een echte Eindhovenaar. Zijn vader richtte in 1954 Vleesrokerij Reinders op, een productiebedrijf waar varkens- en rundvlees ambachtelijk wordt verwerkt en gerookt. 28 jaar geleden nam Ad het bedrijf over. De Vleesrokerij levert alleen aan de groothandel, horeca, slagers en retail en Ad wilde ook graag contact met consumenten. In Vershal Het Veem begon hij eerst met een soort showroom van de Vleesrokerij en organiseerde hij proeverijen. Daarna besloot hij om met de slagerij te starten.

Minder vlees eten is niks mis mee

De consument let steeds meer op voeding en wat hij eet. Minder vlees eten bijvoorbeeld. Ad snapt die trend heel goed en is zich bewust van die verandering. “Maar eet dan wel bewust goede kwaliteit vlees en zorg ervoor dat je weet waar het vandaan komt, vanuit welke streek en van lokale leveranciers die het dierenwelzijn een warm hart toedragen”, legt Ad uit. Goed voor jezelf, goed voor het dier en goed voor de boer. En als je net iets meer betaalt voor dat mooie stukje vlees, dan kunnen boeren dit investeren in betere producten en dierenwelzijn. 

De klanten van slagerij Reinders komen vaak terug voor het eerlijke advies, de heerlijke smaak en de topkwaliteit. “We beperken ons bewust in het assortiment zodat onze producten een goede omloopsnelheid hebben en we altijd topverse producten kunnen aanbieden”, aldus Ad.

Vegetarische burgers zijn niet per definitie goed voor het milieu

Slagerij Reinders verkoopt bewust geen vegetarische producten. Hij gelooft niet zo in deze vleesvervangers omdat juist van die producten het niet duidelijk is of dit echt wel beter is voor het milieu. Denk daarbij aan de toevoegingen van bijvoorbeeld soja waar ten behoeve van de productie weer bossen worden gekapt. Ook zitten in vegetarische producten weer veel E-nummers wat stoffen zijn die worden toegevoegd om eigenschappen van voedingsmiddelen te verbeteren. Bij ambachtelijk vlees wordt gestreeft naar een clean label (dus zonder E-nummers) tenzij dit echt niet anders kan.

De consument moet eigenlijk veel bewuster worden

Over de macht van de supermarkten maakt Ad zich vaak kwaad. “Boeren worden veel te veel uitgeknepen door de grote supermarkten. Door de druk vanuit die inkopers worden boeren gedwongen om veel varkens of runderen te hebben en zo goedkoop mogelijk te produceren”, vertelt Ad. Ook de persaandacht voor de supermarkten dat ze minder plastic gaan gebruiken terwijl ze jarenlang zelf die verpakkingen hebben ingevoerd, stoort Reinders. 

Bij Slagerij Reinders wordt het vlees en de vleeswaren verpakt in papier, wat ervoor zorgt dat het vlees nog kan ademen en beter van kleur blijft. 

Continue bezig zijn met productverbetering

Naast de eigen productie van droogworsten, gebraden gehakt en porchetta, is Ad samen met Bakkertje Deeg uit Heusden al maanden bezig om het lekkerste worstenbroodje van Nederland te maken. Hij hoopt na de zomer qua smaak – en mondbeleving op het juiste niveau te zitten. Sinds kort is Ad voor zijn belegde broodjes aangesloten bij Thuisbezorgd.nl en bij Uber Eats, een nieuw platform dat onlangs van start is gegaan. Ook blijft hij het vlees leveren aan de collega-ondernemers in de Vershal zoals Cucina Italiana, Soeppa, Woeste Burgers en Che Bonta. 

slagerijreinders.nl | vleesrokerij.nl | herderham.nl