Resultaten
wo 10 okt 2018

Additive Industries:"Het Ketelhuis is een peiler in onze historieā€

Onlangs verhuisde Additive Industries van Strijp-S naar Strijp-T, een goede reden om ze te vragen wat de rol van Strijp tot nu toe is geweest in de ontwikkeling van het innovatieve bedrijf. Ilko Bosman, CFO van Additive Industries, geeft aan dat Strijp-S enorm heeft bijgedragen aan groei van de onderneming. Additive Industries maakt industriële 3D metaalprinters voor serieproductie. 

Geen saai bedrijventerrein

Toen Additive Industries startte in 2012 was het erg belangrijk om te laten zien dat ze dingen anders dan anders aanpakten. Zich vestigen op een standaard bedrijventerrein was dan ook geen optie, het jonge en industriële Strijp-S paste heel goed bij de innovatieve aard van het bedrijf. De aantrekkelijke omgeving en goede voorzieningen van Strijp-S hebben bijgedragen aan het aantrekken en binden van de juiste mensen aan het bedrijf.

Wat maakt dan dat Strijp-S zo’n prettige omgeving voor jullie is? 

“Dat je centraal in de stad zit, dat er naast kantoren ook mensen wonen, dat je een ijssalon, leuke horeca en een kroeg hebt. Dat heeft allemaal bijdragen aan ons succes als onderneming. En, op vrijdagmiddag is het Ketelhuis onze vaste borrelplek, dat gaat ook niet meer veranderen denk ik. Het Ketelhuis is echt een thuisbasis geworden voor ons, een echte peiler in onze historie”, aldus Ilko.


Team borrel bij het Ketelhuis

Verhuizing

Additive Industries groeide zó hard dat het pand op Strijp-S echt te klein werd. Het testen en calibreren van nieuwe machines voor klanten moest plaatsvinden bij toeleverancier NTS omdat ze zelf de ruimte niet hadden. Het team ging gesplitst werken, omdat het niet meer op één locatie paste. Ondanks dat ze zich nog steeds thuis voelden op Strijp-S was een verhuizing onvermijdelijk. Op Strijp T krijgt Additive Industries grofweg zeven keer zoveel ruimte als het nu tot zijn beschikking heeft, zo’n ruimte was niet beschikbaar op Strijp-S.

“Trudo heeft vele alternatieven aangeboden en eindeloos meegedacht met ons. Uiteindelijk hebben we gekozen om dichtbij Strijp-S te blijven en één grotere eigen ruimte te huren op Strijp-T. Die plek bouwt ook voort op de kennis en het erfgoed van de regio, net als Strijp-S. Én we kunnen nog steeds voor de Vrijmibo naar Het Ketelhuis”, aldus Ilko Bosman.

Samenwerken op z’n Eindhovens

Ilko komt zelf oorspronkelijk niet uit Eindhoven en heeft zijn hele leven in Amsterdam gewerkt. “Ik was in het begin verbaasd hoe goed samenwerking hier in Eindhoven werkt. Als je elkaar kent, kan in hier echt snel met elkaar samenwerken tot mooie dingen komen, dat heb ik in Amsterdam niet op deze manier meegemaakt. Super!”.

www.additiveindustries.com


Foto: Eindhovens Dagblad & Additive Industries