HOME > Projecten > Veemgebouw

Veemgebouw, vershal, VR center, expo ruimte...

Het karakteristieke Veemgebouw met zijn afgeronde hoeken, direct tegen de Beukenlaan, vraagt vanwege zijn uitstraling en zijn positie bij de entree van het gebied, om functies die een komen en gaan van mensen teweegbrengen. De begane grond wordt een plek voor foodbeleving, in de breedste zin van het woord. Hier ga je - geprikkeld door geuren, kleuren en smaak - op culinaire ontdekkingsreis door de meest uiteenlopende culturen: kijken, eten en drinken, proeven en kopen, verbazen en genieten.Foodhall op begande grond

In de foodhall, Vershal Het Veem, op de begane grond (bijna 3.000 vierkante meter) bieden ondernemers hun waren aan. Je kunt er terecht voor de dagelijkse boodschappen: versgebakken brood, groenten en fruit, maar ook voor ambachtelijke vleeswaren, bijzondere kazen, verse vis, kant-en-klaarmaaltijden om mee te nemen en veel exotische delicatessen en onbekende wereldproducten. Uiteraard is er plaats voor typische producten uit de eigen regio. Ook wordt er de hele dag door gekookt door restaurateurs en traiteurs. What you see, is what you eat. Ook kookclinics vinden er plaats, of je kunt er gewoon even neerstrijken op het inpandige terras en genieten van alle culinaire drukte om je heen.

Parkeren, VR, gekweekte forel en nog veel meer
Op de 1e tot en met 3e verdieping zijn parkerplaatsen gerealiseerd. Op verdieping 4 vind je De Loods, op verdieping 5 zit Stichting Duurzame Kost. De zesde verdieping is gewijd aan de expositie HONDERD. Op de zevende verdieping vind je het Enversed Virtual Reality Center. Verdieping 8 en 9 zijn ingericht en te huur voor events.

Wonen op het Veem uitgesteld
We gaan het Veem 'optoppen' met drie volledige bouwlagen. Hier komen in totaal 39 woningen, om een gemeenschappelijke binnentuin op de tiende verdieping, met gezellige zitjes, volwassen bomen en veel groen. Allemaal huurwoningen, van 60 tot 110 m². Op een na … de Rooftop woning! De plannen rondom wonen op het Veem zijn uitgesteld.