HOME > Projecten

Projecten

Anton & Gerard

De gebouwen Anton en Gerard zijn de eerste twee witte gebouwen van de Hoge Rug op Strijp-S, vanaf de Beukenlaan gezien. Deze imposante rijksmonumenten - voormalige fabrieksgebouwen waar Philips uiteenlopende apparaten produceerde - gaan een nieuwe levensfase in. Trudo transformeert de gebouwen tot een zeer bijzondere plek om te bezoeken en te verblijven, te werken en te wonen. Eén ding blijft echter onaangetast overeind: de karakteristieke industriële uitstraling, van binnen en van buiten.

Status:Loftwonen, commerciele ruimtes
Functie(s):
Wonen
Retail
Apparatenfabriek

In navolging van het Klokgebouw is ook de Apparatenfabriek inmiddels herontwikkeld tot bedrijfsverzamelgebouw met meer dan 100 werkruimtes in verschillende afmetingen en huurprijzen. De oude Philipsfabriek is opgeleverd in 2011 en biedt 20.000 vierkante meter aan commerciële ruimte en bedrijfsruimte voor de creatieve industrie.

Status:opgeleverd
Functie(s):
Werken
Horeca
Condo (uitgesteld)

Dit deelgebied van De Driehoek wordt letterlijk gedomineerd door een imposante toren, die in 2016 klaar moet zijn. Hierin komt leisure, maar de bouwlagen die boven de Hoge Rug uittorenen, zijn bestemd voor 146 betaalbare huurwoningen.

Status:De Condo is uitgesteld
Functie(s):
Wonen
Werken
Cultuur
Urban sports
Kashba (uitgesteld)

Drie bekende ontwerpers - Piet Hein Eek, Maarten Baas en Joost van Bleiswijk - hebben de opdracht gekregen om een plan te maken voor Kashba. De bebouwing wordt zodanig gegroepeerd dat een verrassend labyrint ontstaat met steegjes en hofjes. Een gebied dat uitnodigt tot ronddwalen en ontdekken.

Status:De Kashba is uitgesteld
Functie(s):
Wonen
Retail
Ketelhuis

Het Ketelhuis is de plek waar eten en drinken, kunst en cultuur elkaar ontmoeten. In het gebouw, dat vroeger het hele oude Philips industrieterrein warm stookte, is sinds 2011 800 vierkante meter ingevuld met horeca, ateliers en expositieruimte.

Status:opgeleverd
Functie(s):
Horeca
Cultuur
Klokgebouw

Met meer dan 100 ondernemers uit de creatieve industrie draait het Klokgebouw in Strijp-S in Eindhoven op volle toeren. Bruisend, enerverend en verrassend. Het Klokgebouw is een bedrijfsverzamelgebouw met werkruimten in diverse prijsklassen en afmetingen. Maar het is méér: de functies die in het gebouw gevestigd zijn, worden ingezet als kwartiermaker bij de herontwikkeling van Strijp-S.

Status:opgeleverd
Functie(s):
Werken
Horeca
Cultuur
Urban sports
Leidingstraat

Een van de uitgangspunten in de ontwikkelingsvisie voor De Driehoek Strijp-S is ‘verbinden’. Met de Leidingstraat, die zo kenmerkend is voor Strijp-S, krijgen we een prachtig verbindend element in de schoot geworpen. Een industriële pergola van 550 meter lang geeft de richting aan door het gebied

Status:startbouw 2013
Functie(s):
Cultuur
Machinekamer

De Machinekamer, die ooit de fabrieken op Strijp-S in beweging hield, is getransformeerd tot een restaurant en commerciële ruimte.

Status:opgeleverd
Functie(s):
Retail
Horeca
Cultuur
Tower (uitgesteld)

De Driehoek kent verschillende industriële iconen. Monumentale bouwwerken die herinneren aan het verleden. Maar De Driehoek is vooral ook de plek voor de toekomst en heeft absoluut behoefte aan een nieuw, spraakmakend icoon.

Status:De Tower is uitgesteld
Functie(s):
Wonen
Retail
Veemgebouw

Het karakteristieke Veemgebouw met zijn afgeronde hoeken, direct tegen de Beukenlaan, vraagt vanwege zijn uitstraling en zijn positie bij de entree van het gebied, om functies die een komen en gaan van mensen teweeg brengen.

Status:oplevering medio 2015
Functie(s):
Wonen
Retail
Horeca