HOME > Hotspots > GardenMania

GardenMania

Samen in en aan een tuin werken en je eigen groentes, bloemen en planten verbouwen. Meewerken aan het bouwen van een tuin, te midden van kunst, muziek en literatuur. Lezingen en workshops volgen of gewoon samen lekker eten, en dat tussen de oude fabriekspanden in het creatieve hart van Eindhoven op Strijp-S.

Een mobiele tuin op 1500 vierkante meter asfalt

Op 20 maart zijn de tuindeuren van GardenMania geopend en kan je aan dit initiatief meewerken. GardenMania is een mobiele tuin op 1500 vierkante meter asfalt midden op Strijp-S. In bakken en zakken verbouwen we groenten, fruit en (eetbare) bloemen zo natuurlijk mogelijk en geven we het duurzame gedachtegoed een extra zetje. Wereldsteden als Berlijn, New York, Antwerpen en Rotterdam, waren ons al voor; de community gardens hebben daar al voor vele groene vingers gezorgd.

Bouwen, verbouwen & ontspannen
Je hoeft niks van tuinieren af te weten om mee te kunnen doen. GardenMania is een plek waar je dat kan leren en zelf met een schop en een hamer kan meebouwen aan dit ideaal. Een tuin om te genieten van een zelfgeplukte kruidenthee en tussen de bloemen je eigen lunch kan komen eten. Waar je zelf je groentes oogst en op de bbq een maal bereidt tussen de akoestische optredens door.

Adres
Philitelaan (langs Monk Bouldergym)

Openingstijden
woensdag 12.00 - 19.00
vrijdag 12.00 - 19.00
zondag 11.00 - 18.00

Website
www.gardenmania.nl