HOME > Hotspots > Additive Industries

Additive Industries

Additive Industries wil 3D-printen gaan vertalen naar de industriële wereld, door een printer te ontwikkelen die het mogelijk maakt om metalen machineonderdelen te printen. 3D-printers worden nu nog niet gebruikt in industriële productielijnen, maar daar willen Jonas Wintermans en Daan Kersten van Additive Industries verandering in brengen.

Met het AddLab, een kennislab, kijkt het bedrijf samen met verschillende hightech bedrijven naar manieren waarop 3D-printen ingezet kan worden in de industrie. Parallel hieraan ontwikkelen ze bovendien ook hun eigen geïntegreerde industriële 3D-printer.

3D-printen is niet nieuw, zeker niet het printen van objecten uit polymeren (plastic materiaal). Over printen van metaal is daarentegen veel minder bekend. Door een laagje metaalpoeder aan te brengen en dat te bewerken met een laser, kun je een patroon maken door het poeder aan elkaar te smelten. Door dit laagje voor laagje te doen, kun je allerlei soorten vormen maken, die bijvoorbeeld met gieten, persen, draaien en frezen niet kunt maken.

Additive Industries
Leidingstraat 27
5617 AJ Eindhoven

www.additiveindustries.com