HOME > Hotspots

Hotspots

040 BMX Park

040 BMX Park is een unicum in wijde omgeving van Eindhoven en richt zich speciaal op de BMX Freestyle. 040 BMX Park biedt naast een indoor BMX park ook de mogelijkheid voor het volgen BMX lessen, kinderfeestjes, BMX workshops en -demonstraties. In het park, maar ook op locatie.

Branche:
Sports & Urban sports
Bezoekadres: Klokgebouw 52, 5617AB Eindhoven
4funkyflavours

4funkyflavours is een kledingmerk voor kinderen en volwassenen dat sinds 2008 in Nederland actief is met een geweldige retro look. Hip, vrolijk, kleurrijk en uniek zijn een paar kernwoorden die 4funkyflavours kleding goed omschrijven.

Branche:
Retail
Bezoekadres: Pilotstore 4funkyflavours, Leidingstraat 23, 5617 AJ Eindhoven
Additive Industries

Additive Industries wil 3D-printen gaan vertalen naar de industriële wereld, door een printer te ontwikkelen die het mogelijk maakt om metalen machineonderdelen te printen. 3D-printers worden nu nog niet gebruikt in industriële productielijnen, maar daar willen Jonas Wintermans en Daan Kersten van Additive Industries verandering in brengen.Met het AddLab, een kennislab, kijkt het bedrijf samen met verschillende hightech bedrijven naar manieren waarop 3D-printen ingezet kan worden in de industrie. Parallel hieraan ontwikkelen ze bovendien ook hun eigen geïntegreerde industriële 3D-printer.

Branche:
Business
Bezoekadres: Leidingstraat 27
Area51

Area51 is een indoor skatepark met meer dan 3.000 m² spectaculaire ruimte. Maar het is veel méér dan een plek om te skaten. Area51 is een platform dat ruimte biedt aan uiteenlopende culturele initiatieven en lifestyles, verbonden met skaten en street culture. Er wordt dus niet alleen geskate in de superbowl van Area51; op het programma staan regelmatig ook muzikale, kunstzinnige en andere creatieve initiatieven.

Branche:
Sports & Urban sports
Bezoekadres: Klokgebouw 51 | 5617AB Eindhoven
Bagel & Juice

De lekkerste verse Bagels, Alleen bij Bagel en Juice!

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Torenallee 60/08
Baltan

Baltan Laboratories initiates, mediates and shares innovative research and development at the intersection of art, design and technological culture. Baltan sees the laboratory as a way of working. It is both a network and a methodology for creating and sharing new concepts, tools and knowledge. Baltan is a flexible, collaborative platform for future thinking that places art and design research at the core of its activities.

Branche:
Cultuur
Bezoekadres:
Blue Collar hotel

In het centrum van Eindhoven bevindt zich het oude fabrieksterrein van Philips genaamd Strijp−S. In een van de meest kenmerkende gebouwen van Strijp−S, het zogeheten Klokgebouw, heeft het Blue Collar Hotel zich gevestigd. De karakteristieke elementen van dit robuuste en industriële pand zijn door het hele gebouw terug te vinden. 

Branche:
Hotel
Bezoekadres: Klokgebouw 10, 5617 AA Eindhoven
Broeinest Caffee

Het broeinest van Strijp-S

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Torenallee 45
Broet

Broet is een filmplatform voor jong en oud talent. Je kunt filmworkshops volgen, maar ook zelfstandig je eigen film produceren. Er zijn verschillende soorten accommodaties en faciliteiten. Denk aan verhuur van camera's, filmlicht, statieven en props. Ook biedt Broet repetitieruimtes, montageruimtes, vergaderruimtes en een bioscoop om je eigen première in te houden. Plus uiteraard een café waar je gezellig met vrienden over nieuwe films en klassiekers praat bij een lekkere borrel.

Branche:
Movie
Bezoekadres: Glaslaan 2 | 5616 LW Eindhoven
Brouwerij het Veem

Niet zomaar een nieuw café, maar bierproeflokaal, bierbrouwerij en bierwinkel in een. Altijd al willen weten hoe een speciaalbiertje wordt gebrouwen? Bij Brouwerij Het Veem kun je terecht voor al je vragen over dit populaire en ambachtelijke product. 

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Torenallee 86, 5717BE Eindhoven
Caffee-Allee

Een ontmoetingsplek die zeker net zo bruist als de rest van Strijp-S: stadsrestaurant Caffee Allee. Zowel de bewoners van Strijp-S als de mensen die hier werken kunnen er terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee. Onze koffie en theesoorten zijn niet alleen biologisch, maar ook fair trade.

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Torenallee 22-02 | 5617BD Eindhoven
Cultuurhallen Klokgebouw

De immense cultuurhallen in het klokgebouw zijn samen goed voor circa 8000 bezoekers.

Branche:
Cultuur
Bezoekadres: Klokgebouw 50, 5617AB Eindhoven
Dajé Couture

Op zoek naar het perfecte outfit voor een bijzondere gelegenheid? Strijp-S heeft er met de komst van ontwerper Jeffrey Daniels een mooie winkel bij. In zijn zaak Dajé Couture heeft hij een prêt-à-porter collectie, maar biedt hij ook maatwerk aan voor kostuums, mantelpakken, jurken en andere gelegenheidskleding voor zowel mannen als vrouwen. 

Branche:
Retail
Bezoekadres: Leidingstraat 41, Eindhoven
Dutch Design Foundation

Dutch Design Foundation is een platform voor designers en designgedreven bedrijven, organisaties en kennisinstellingen in de Brainport regio Eindhoven.

Branche:
Design
Bezoekadres: Torenallee 22-08, 5617BD Eindhoven
Escaperoom Strijp-S

Een bezoek aan de Escapre Room van Strijp-S vergeet je nooit meer. 60 minuten lang sta je op scherp en beleef je samen met je familie, vrienden of collega's een ongekend avontuur. Stel je zenuween op de proef in het het crime lab of maak een doldwaze reis om de wereld in onze adventure camper. Welke escape room je ook kiest, sensatie verzekerd

Branche:
Cultuur
Bezoekadres: Plug In City | Leidingstraat 30, 5617AJ Eindhoven
Fish & Chips

Fish & Chips is een klassieker die een eigen hip jasje heeft geven.

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Torenallee 40-08, 5617 BD Eindhoven
Flexx_n Dance Academy

De Flexx_n Dance Academy in het Klokgebouw is een professionele dansschool, met lessen in verschillende dansstijlen en op verschillende niveaus. De sensatie rondom de school wordt niet alleen veroorzaakt door de stoere dansen, maar vooral ook door de spectaculaire shows die zij geven en de interactie met leerlingen tijdens de lessen.

Branche:
Sports & Urban sports
Bezoekadres: Klokgebouw 212, 5617AC Eindhoven
GardenMania

Samen in en aan een tuin werken en je eigen groentes, bloemen en planten verbouwen. Meewerken aan het bouwen van een tuin, te midden van kunst, muziek en literatuur. Lezingen en workshops volgen of gewoon samen lekker eten, en dat tussen de oude fabriekspanden in het creatieve hart van Eindhoven op Strijp-S.

Branche:
Cultuur
Bezoekadres: Philitelaan (langs Monk Bouldergym)
Gebouw 52

Gebouw 52 biedt onderdak aan een grote club creatievelingen die projecten, workshops, events en activiteiten op het boeiende terrein van urban culture, hip hop en urban sports. Daarnaast kan je hier terecht voor het huren van een ruimte voor ongeveer 300 personen in een heel creatieve en aparte omgeving.

Branche:
Sports & Urban sports
Bezoekadres: Klokgebouw 52, 5617AB Eindhoven
GusjMarket

Yes, dit is the one and only Gusj Market! Een unieke experience op een unieke locatie. Hier kun jij als eigenzinnige levenskunstenaar echt je hart ophalen! Héérlijk rondsnuffelen tussen een grandioze collectie grote & kleine must haves. Voor je huis, voor je tuin, voor je keuken en uiteraard voor jezelf. Voor kleurrijk en creatief wonen, helemaal zoals je zelf wil. De wereld van Gusj draait om liefde op het eerste gezicht!

Branche:
Retail
Bezoekadres: Ketelhuisplein 7, 5617 AE Eindhoven
Intelligentia ICE

Voor de dagelijkse boodschappen hoef je niet meer per se naar de supermarkt: met de komst van Onder de Leidingstraat, een deli waar je de lekkerste en eerlijkste essentials van Strijp-S kunt kopen, is alles onder handbereik. De producten van Onder de Leidingstraat variëren van gewoon een bakkie koffie tot heerlijke Italiaanse pasta's. Je kunt er stamppotjes krijgen, belegde boterhammen voor als je geen zin hebt om ze zelf te smeren, een lekker wijntje en een mooie borrelplank. Je mag zelf kiezen: mee naar huis nemen of gezellig onder de Leidingstraat opeten.

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Leidingstraat 43
Ketelhuis

Het Ketelhuis op Strijp-S herbergt een eetcafé, koffiehuis, Toscaanse bakkerij, textieldrukkerij, naaiatelier en een food- en fashion lab. Daarnaast biedt het ruimte aan theater, expo's, culinaire experimenten, concerten, film, dansavonden, enzovoorts.

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Ketelhuisplein 1 | 5617AE Eindhoven
keukenconfessies

Keukenconfessies is een samenwerkingsinitiatief van Maarten Lockefeer en Franke Elshout. Van licht chaotische workshops, tot strakke diners, van resto-bar op locatie tot 150 unieke lunchpakketjes. Keukenconfessies kookt op maat!

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Klokgebouw 127 | 5617AB Eindhoven
Kookfabriek

Bij kookstudio De Kookfabriek kun je terecht voor culinaire activiteiten in alle soorten en maten. Met 8 kookeilanden, de beste pannen en keukengereedschappen beleef je een bijzondere culinaire ervaring! 

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Ketelhuisplein 10, 5617 AE Eindhoven
MLY pilot store

Een modemerk met een missie

Branche:
Retail
Bezoekadres: Torenallee 40-10, 5617 BD, Eindhoven
Monk bouldergym

Monk is de eerste boulderaccommodatie van Nederland. Te vinden op Strijp S, in gebouw SBX. Boulderen is klimmen, maar dan zonder touw en klimgordel. Het is de meest expressieve vorm van klimsport: kort, krachtig en dynamisch. Dikke valmatten zorgen voor veiligheid. Je klimt maximaal tot een hoogte van 4,5m. In Monk staan meer dan 25 verschillende boulderwanden. Van vooroverliggend tot zwaar overhangend. Een plek voor beginners en internationale toppers, van jong tot oud.

Branche:
Sports & Urban sports
Bezoekadres: Glaslaan 2, 5616LW Eindhoven
MU | Strijp-S

MU artspace, located in Eindhoven, zooms in on the hybrid visual culture of now and later. MU is an adventurous guide to all art lovers with a keen interest in the energetic mix of art, design, popculture and new media.

Branche:
Cultuur
Bezoekadres: Torenallee 40-06
Natlab

Natlab beschikt over vijf filmzalen, een multifunctionele podiumzaal, een expositieruimte, flexibele filmsets, workshopruimtes en café-restaurant. In totaal zijn er 525 zitplaatsen. De restauratie is uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van architect Peter Claassens (N Architecten Maastricht). De meubels en lampen in het café-restaurant zijn ontworpen door Eindhovense ontwerpers.

Branche:
Cultuur
Bezoekadres: Kastanjelaan 500 / 5616 LZ Eindhoven
Onder de Leidingstraat

Onder de Leidingstraat​ is niet zo maar een horecaplek. Naast belegde boterhammen, stamppotjes, een goede bak koffie, huisgemaakte soepen, wijnen, verse salades, Italiaanse pasta’s, borrelplankjes en meer lekkers is er ook een kleine bio-supermarkt.

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Leidingstraat 45, 5617 AJ Eindhoven
Ontdekfabriek

De Ontdekfabriek tovert bij ieder kind tussen 8 en 12 jaar een lach op het gezicht. In de fabriek ontdekken kinderen op een speelse en ongedwongen manier hoe leuk het eigenlijk is om bezig te zijn met wetenschap, techniek en design. Ze gaan op ontdekkingsreis en maken heuse techniekavonturen mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van je eigen mechanische circusact, inclusief tijger en dolfijn?

Branche:
Kids
Bezoekadres: Torenallee 22 | 5617BD Eindhoven
Pastryclub

Van macarons tot heerlijke gevulde bonbons en van lekker ijs tot taarten: de Pastryclub heeft alles in huis op het gebied van patisserie, chocolade en ijs! Ondernemers Jurgen en Richard hebben een deel van de Machinekamer op Strijp-S omgetoverd tot een prachtige ruimte waar je aan de slag kunt met al deze heerlijkheden. Om ze zelf op te eten, maar ook om ze zelf te maken!  

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Ketelhuisplein 7-9
Plug In City

Strijp-S heeft een gebied waar je allerlei mooie experimenten kunt doen. Als een proeftuin ligt Plug In City tussen gebouw Anton en skatehal Area51 in. Een braakliggend gebied van 2500 vierkante meter, waar van alles mogelijk is.

Branche:
Pop-up shop
Bezoekadres:
PopEi

PopEi is hét muziekcentrum voor Eindhoven en omgeving dat zich inzet voor bands en muzikanten die zich richten op popmuziek in de breedste zin van het woord.

Branche:
Muziek
Bezoekadres: Klokgebouw 300 | 5617AD Eindhoven
Restaurant Radio Royaal

Philips' voormalige energiehuis herbergt restaurant Radio Royaal. Dertienhonderd vierkante meter onopgepoetst industrieel design met een frans-duitse keuken. 

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Machinekamer, Strijp-S
Retro Fondue Restaurant

De omkleedkelder van SEU, voormalige Centrale Gereedschapsmakerij van de Philips Machinefabriek, is met minimale ingrepen getransformeerd tot restaurant. Op een schitterende manier, waarbij de authenticiteit van dit ondergrondse stukje industriële schoonheid in een oogopslag zichtbaar wordt. De geharde glasplaten maken van de bestaande rij wastafels relikwieën. Onder de lockers kan gegeten worden van eenvoudige tafels uit berkentriplex. Het licht wordt gereflecteerd door metalen maaltijdborden. Alleen met evenementen open, anders op afspraak.

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Klokgebouw 52 | 5617AB Eindhoven
Seats2meet

Seats2meet Strijp-S is dé ontmoetingsplaats voor ondernemers. Gevestigd aan de Torenallee, op de eerste etage van de Apparatenfabriek. Een ideale plaats om te vergaderen, workshops te houden, trainingen te geven, evenementen te organiseren, maar ook om als zelfstandig professional te werken. Kenmerkend is dat de bezoekers open staan om kennis te delen en voor co-creatie.

Branche:
Business
Bezoekadres: Torenallee 24 | 5617BD Eindhoven
SingularityU The Netherlands

Bedrijven toekomstbestendig maken met de nieuwste technologie? De Nederlandse Singularity University heeft een vestiging geopend op Strijp-S en hiermee is de eerste stap naar globalisering gezet. 

Branche:
Cultuur
Bezoekadres: Torenallee 22-06 5617 BD, Eindhoven
studioRUIG

De drie mode-ontwerpsters achter studioRUIG begonnen in 2009 aan hun modelabel vanuit een studio aan de Kronehoefstraat in Eindhoven. Inmiddels is de startup uitgegroeid tot een bekende naam in de modewereld en hebben ze een prachtige winkel in gebouw Anton op Strijp-S.

Branche:
Retail
Bezoekadres: Torenallee 60-10
Urban Shopper

Strijp-S is het nieuwe creatieve en culturele hart van Eindhoven, met De Driehoek als middelpunt waar alle stromen van mensen samenkomen. Bijvoorbeeld omdat ze er wonen, maar ook om er te lunchen, koffie te drinken, te winkelen en te werken.

Branche:
Retail
Bezoekadres: Torenallee 60-02, 5617 BD Eindhoven
Veemgebouw

test

Branche:
Business
Bezoekadres: test
Vershal het Veem

Vershal het Veem, de overdekte versmarkt op StrijpS- in Eindhoven. Ruiken, proeven, eten, drinken, kopen en koken. Dat eten we vandaag!

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Torenallee 86-02, 5617 BD Eindhoven
Wynwood

Het Wynwood restaurant op de begane grond van gebouw Gerard op Strijp-S levert toegankelijke topkwaliteit insmaakbeleving. Wynwood is een initiatief van sterrenchef Wouter van Laarhoven en eigenaar van diverse horecazaken Eveline Wu. Tijdens de eerste dag van de opening nam Driehoek Strijp-S zelf de proef op de som voor een kennismakingsdiner

Branche:
Food & drinks
Bezoekadres: Torenallee 40-08
Yksi Winkel & Yksi Expo

Meubels, woonaccessoires, tassen, sieraden, kunst… De Yksiwinkel mag zichzelf een volwaardige lifestyle winkel noemen. Alles draait om Dutch Design: de producten worden bedacht, ontworpen en vaak ook gemaakt in ons kleine landje. Naast bekende merken zijn er uiteraard ook eigen ontwerpen van Yksi te koop.

Branche:
Retail
Bezoekadres: Torenallee 22-04 | 5617BD Eindhoven