HOME > Agenda > The Sound of Revolution
The Sound of Revolution
zaterdag 4 november

Na het overweldigende succes van de eerste editie van hardcore festival The Sound Of Revolution, maakt initiatiefnemer Martijn van den Heuvel (Loud Noise, No Turning Back) vandaag de eerste acht namen bekend van de tweede editie.

Niemand minder dan Dog Eat Dog (USA), Backtrack (USA), 100 Demons (USA) en Bishops Green (CAN) Sick Of It All (USA), Cro-Mags (USA), Stars and Stripes (USA), H2O (USA), Cold World (USA), No Turning Back (NL), No Warning (CAN), Slapshot (USA), Wisdom In Chains (USA), Lion’s Law (FR), Knuckledust (UK) en Strenght For A Reason (USA) reizen op zaterdag 4 november af naar het Klokgebouw. Ook staat No Turning Back natuurlijk weer op de planken, ditmaal tijdens hun 20-jarig jubileum. Kaarten voor The Sound Of Revolution kosten slechts €25 (excl. servicekosten) en zijn te koop via www.ticketmaster.nl.

Lees verder onder de afbeelding.

We zijn trots om een legendarische hardcore band op The Sound Of Revolution te hebben staan, een band die elke hardcore fan zou moeten kennen, een band die geen introductie nodig heeft: Cro-Mags! "Ik ben opgegroeid met de Cro-Mags", zegt Martijn van den Heuvel. ‘The Age of Quarrel' is DE hardcore bijbel, met klassiekers als ‘World Peace', ‘Show You No Mercy', ‘Hard Times' en ‘Don't Tread On Me', is dit de perfecte plaat en eentje die elke hardcore-liefhebber in zijn platen collectie zou moeten hebben. Als de intro van ‘You Gotta Know' begint zou niemand moeten stil staan, niemand; deze is voor Onno Cro-Mag!"

De tweede band die we bekend maken voor The Sound Of Revolution 2017 is H20! We zijn enorm blij ze op de poster te hebben staan. Martijn: "De eerste keer dat ik van H20 heb gehoord en ze live zag, was toen ze de support deden van Sick Of It All in 1995, ik vond ze meteen te gek. Door hun energie en positieve teksten laat deze band je altijd lachen, zelfs als je een klote dag hebt gehad. Ik heb nog nooit een slechte show van ze gezien en ik kan niet wachten om iedereen op TSOR te zien lachen en mee te zingen met H20, GO!"

Wie kent ze nu niet, de nummers ‘No Fronts’ en ‘Who's the King’ van het album ‘All Boro Kings’ van Dog Eat Dog? Speciaal voor en op The Sound Of Revolution zal de band uit New Jersey, die in de jaren negentig als één van de eersten hardcore punk met rap durfde te combineren, het album ‘All Boro Kings’ integraal spelen. Martijn van den Heuvel is enorm blij met de toevoeging van Dog Eat Dog aan de programmering van TSOR17: “Onvergetelijk zijn ze, de wereldberoemde beelden van de show van Dog Eat Dog op Dynamo Open Air in 1995, waar John op een surfplank over het publiek surft en waarbij er zóveel mensen springen dat er uiteindelijk een lichte aardbeving gemeten was. Laten we eens kijken of we dat, 22 jaar later, kunnen evenaren, wanneer de saxofoon straks de melodie weer inzet van ‘Who's The King’!

Net zoals Cold World en No Warning vliegen ook het New Yorkse Backtrack en 100 Demons uit Connecticut voor een exclusieve show naar Eindhoven. Dat zet de teller dus op vier exclusieve optredens op The Sound Of Revolution.

De jongens van Backtrack hebben in Europa al laten zien dat ze de toekomst van NYHC zijn. Met hun moderne klassiekers ‘Darker Half’ en ‘Lost In Life’ bewijst de band dat NY hardcore meer leeft dan ooit en niet alleen bij de oude generatie bands. ”Met Sick Of It All, Cro-Mags en H20 is NYHC natuurlijk al goed vertegenwoordigd op TSOR17, maar ik wilde er ook graag een band bij die de jongere generatie aanspreekt en dat is precies wat Backtrack doet! Ik verwacht niets anders dan een compleet gekkenhuis voor en op het True Spirit podium tijdens het optreden van Backtrack. En daar kijk ik enorm naar uit!”, aldus Martijn.

Touren doet 100 Demons al een tijdje niet meer. Dat de metalcore band op The Sound Of Revolution speelt is dus vrij uniek. Met hun 19-jarig bestaan en twee klassiekers op zak, wordt 100 Demons omarmd door iedereen die van HARDcore houdt. “Ik heb een speciale band met 100 Demons. Het was namelijk de eerste Amerikaanse band waar No Turning Back ooit mee getourd heeft, alweer 13 jaar geleden. Een tour om nooit te vergeten, met geweldige shows”, zegt Martijn. Al die tijd heeft Martijn contact gehouden met de band en hebben ze elkaar vaak opgezocht in zowel Amerika als Europa. November duurt nog lang, maar Martijn kijkt al enorm uit naar die volgende ontmoeting!

De laatste band die we toevoegen aan de line up van The Sound Of Revolution 2017 is een van de beste street punk bands van dit moment: Bishops Green. Opgericht in 2011 is de Canadese band in zes jaar tijd uitgegroeid tot een welkome gast op alle Europese hardcore punk festivals en in dat rijtje mag en zal The Sound Of Revolution natuurlijk niet ontbreken. Martijn: “Ik kan niet wachten om mee te zingen met Bishops Green tijdens hun show op TSOR. Naar de muziek van Bishops Green luister ik elke dag en ik ken werkelijk iedere song. Voor mij persoonlijk wordt het optreden van Bishops Green één van de hoogtepunten van de dag en ik heb begrepen dat de band bezig is met een nieuw album, dus kan ik zelfs uitkijken naar nieuwe nummers! Oi!”

De komende editie van The Sound Of Revolution staan er drie bands uit Pennsylvania, Amerika op de bühne. De eerste band is Cold World uit Wilkes-Barre en deze komt over voor een exclusieve Europese show voor 2017. "Ik ben bevriend geraakt met Cold World toen wij met No Turning Back in Amerika gingen touren", aldus Martijn. "Sindsdien hebben we menig show samen gespeeld in zowel Amerika als Europa en hebben Dan Mills en Alex Russin op onze plaat Stronger meegedaan. Cold World is de perfecte connectie tussen hardcore en hip-hop zoals Biohazard dat ook is. Schud je hoofd terwijl je aan het moshen en stage diven bent en zie How The Gods Chill op de True Spirit podium."

De tweede band is Wisdom In Chains, the Kings of PA! Wat begon in 2002 als een project tussen Nederlanders en Amerikanen is ontwikkeld tot een van de beste hardcore bands van deze tijd. Martijn verklaart: "Wisdom In Chains eerste show ooit was in Hoofddorp. Het was niet zo goed. Als je me toen had gezegd dat deze band zou ontwikkelen tot de band die het nu is, had ik je nooit geloofd. WIC heeft alles wat je verwacht van een hardcore punkband. De live shows geven elke hardcore fan kippenvel en je wilt alles mee zingen, je in de pit wagen of diven van het podium."

De derde band uit Pennsylvania is Strength For A Reason. De band uit Nanticoke zullen hun twintig jarig bestaan vieren op The Sound Of Revolution.

De eerste Europese band die we aankondigen is Lion's Law uit Parijs. "Dit is een van de beste nieuwe oi bands. Zowel als plaat als live zijn deze jongens super. Ik ben heel erg blij dat ze in Eindhoven spelen", aldus van den Heuvel.

Knuckledust uit London is een gevestigde naam in de wereldwijde hardcore scene. Sinds 1996 hebben de heren podia in Europa en Amerika veroverd met hun unieke LBU stijl. Eenieder die van de harde kant van hardcore houden zal deze band omarmen.

De laatste maar niet de minste is Martijn's eigen No Turning Back die het twintig jarig jubileum zal vieren in hun geliefde Brabant, tijdens The Sound Of Revolution! Martijn: "In 2017 bestaan we twintig jaar en in november vieren we tijdens TSOR onze ‘hometown show' met al onze fans. De line-up van The Sound Of Revolution 2017 bestaat uit bands waarmee wij bevriend zijn geraakt op tour en bands waar wij tegenop keken als jonge mannekes, toen we net begonnen waren met de band. Wat vorig jaar tijdens The Sound Of Revolution gebeurde was ongelooflijk en iets wat iedereen lang zal blijven herinneren, maar we zullen het dit jaar herhalen met iedereen! En eroverheen gaan!"

The Sound Of Revolution
Met: Dog Eat Dog (USA), Backtrack (USA), 100 Demons (USA) en Bishops Green (CAN) Sick Of It All (USA), Cro-Mags (USA), Stars and Stripes (USA), H2O (USA), Cold World (USA), No Turning Back (NL), No Warning (CAN), Slapshot (USA), Wisdom In Chains (USA), Lion’s Law (FR), Knuckledust (UK) en Strenght For A Reason (USA)
Zaterdag 4 november 2017
Klokgebouw Eindhoven
Deuren open: 12.00 uur
Aanvang: 13.00 uur
Ticketprijs: €25 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl of 0900 - 300 1250 (60 cpm.)